Verwen jezelf: de leukste ideetjes met bloemen en planten

Opruimen en schoonmaken, het is slechts het begin van een fris huis. Vergeet ook niet om je lenteschone kamers te voorzien van kleur en geur. Kies de mooiste bloemen en de meest frisgroene planten uit. Maar hoe pak je dat aan? Wij helpen je er graag bij.

Toveren met gerbera’s

Ze ademen lente en zomer: met een pakje stevige gerbera’s kun je alle kanten op. Plaats ze elk apart in een fijn vaasje of een sfeervolle fles. Zet ze daarna lukraak in verschillende kamers van het huis. Of vul een grote vaas met takken vol lentebloesems. Gerbera’s zijn snelle, kleurrijke blijmakers!

via Pinterest
via mooiwatbloemendoen.nl

Pronken met alstroemeria

De kelkvormige bloemen staan sierlijk in huis. Perfect om te verwerken in een boeket. Plaats de vaas daarna op een goed zichtbare plaats in de woonkamer. Misschien wel op je eettafel? Genoeg opties om met deze kleurrijke parel je huis op te frissen.

via mooiwatbloemendoen.nl

Romantische ranonkels

Ranonkels kunnen nu echt niet ontbreken in een vaasje vol geluk. Plaats de ranonkels elk apart in kleine flesjes of combineer ze ook met andere bloemen en groen in een stevige vaas. Mogelijkheden genoeg met deze romantische lieverd!

via Pinterest
via mooiwatbloemendoen.nl

Portie slaapkamergeluk

De lieve, kleine blaadjes zijn niet alleen frivool en gezellig om zien, het plantje is ook nog eens erg makkelijk in onderhoud. Koop verschillende plantjes en plaats de potjes waar je maar wilt in huis. Combineer ze met andere interieurelementen om er een echte blikvanger van te maken.

close-up van een speels potje slaapkamergeluk – via Pinterest

Funky pannenkoekplant

Deze hipperd zie je op sociale media volop verschijnen, en terecht! De speelse uitstraling van de groene sfeermaker maakt elk hoekje in huis eigentijds. De investering waard volgens ons. Met een robuuste pot hou je het plaatje helemaal in evenwicht.

via Pinterest

Verbluffend met sierasperge

Een licht, maar vinnig uitzicht. Ideaal als je wil genieten van groen zonder te investeren in een te zware plant. De sierasperge tovert elke ruimte om tot een gezellige groene oase.

via mooiwatplantendoen.nl

Planten combineren is de kunst

Je hebt nu een paar prachtige planten in huis gehaald. Maar hoe kun je ze de mooiste plaats in huis geven? Enkele groene sfeertips:

Trapje vol plantentrots

Om echt te pronken met je planten kun je met niveauverschillen werken. Maak bijvoorbeeld een plantenhoekje met een klein trapje, of plaats een van je planten in de hoogte (op een kast bijvoorbeeld) en plaats enkele andere exemplaren eronder.

via Pinterest

Spelen met potjes

Je kan nog zo’n leuke plantjes hebben, maar helemaal fijn wordt het als je ook sierlijke of creatieve potjes in huis haalt. Combineer met motieven en relïefjes voor een speelse sfeer in elke kamer.

via Pinterest

Jungle op de bijzettafel

Dat leuke bijzettafeltje dat je in de kringloopwinkel op de kop tikte? Een ideaal plantenplaatsje! Combineer wat lichte plantjes op het tafeltje en plaats er een prachtige san severia of pannenkoekplant naast. Een handige woonkamertip, maar deze portie groene creativiteit kun je even goed toepassen in de hal of… eender welke kamer!

via Pinterest

Bronnen: mooiwatbloemendoen.nl, mooiwatplantendoen.nl – Beeld: Getty Images

Ook leuk om te lezen:

Partner Content