Getty Images

Make-over voor je muur: 5 ideetjes met washi tape

Door Sara Dekens

Je hebt vast al gehoord van washi tape, een soort plakband in vrolijke kleurtjes of met leuke motieven, waar je zo goed als alles mee versiert. Zelfs je interieur! Met deze voorbeelden tover je een kale muur om in een waar kunstwerk.

Washi tape: de voordelen

Washi tape, soms ook masking tape genoemd, is erg populair. En dat verbaast niet:

  • Het is heel eenvoudig in gebruik.
  • Je verwijdert het zonder problemen als je ‘t niet meer leuk vindt.
  • Het is makkelijk verkrijgbaar.
  • Het is niet duur.

DIY-tips met washi tape

1. Quote op de muur

Jouw interieur een persoonlijke touch geven? Dat doe je met een quote op de muur die perfect bij jou past. Een persoonlijke muursticker laten ontwerpen is een optie, maar zelf je spreuk samenstellen met washi tape is zoveel leuker!

2. Geometrisch & beestig accent

Geometrische figuren en origami dieren zijn helemaal in, zeker in je interieur. Een vrije vogel die jouw woonkamermuur siert of het lievelingsdier van je kindje in de slaapkamer? Het vraagt best wat geduld en een heleboel tape, maar het resultaat mag er vaak zijn.

3. Mooi ingekaderd

Ongetwijfeld de meest originele manier om jouw foto’s, quotes uit tijdschriften en leuke tekeningen aan je muur te bevestigen, want je creëert op een eenvoudige manier je eigen compositie. Ben je niet tevreden of uitgekeken op de vorm of kleur? Dan begin je gewoon opnieuw.

4. Organiseer je werkruimte

Nood aan meer organisatie en structuur op je werkplek? Met washi tape tover je in een wip een kalender op je lege muur. Ga je voor strak zwart of gebruik je voor elke dag een andere kleur? Alles is mogelijk!

Tip: heb je al een whiteboard aan de muur hangen? Dan gebruik je dit gewoon als ondergrond voor je washi tape kalender.

5. Een speelhoek in de kamer

Heb je geen aparte speelkamer in huis, dan baken je met washi tape makkelijk een apart speelhoekje af, exclusief voor de kinderen. In de vorm van een huisje op de muur, of liever een hele stad op de grond voor het volledige wagenpark van je kleuter? Laat je creativiteit gerust de vrije loop.

Meer leuke tips voor je interieur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content