Deze toppers mag je dit najaar niet missen op tv

Deze toppers mag je dit najaar niet missen op tv
Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond ; kick-off aflevering op zondag 21 april 2019 bij VTM. Op de foto : An & Dina

Gedaan met zappen, want de televisiezenders pakken dit najaar weer uit met een paar vertrouwde recepten én opmerkelijke nieuwigheden.

VTM

De vertrouwde recepten

VTM weet wat de kijker wil, en laat dat net de reden zijn waarom de zender opnieuw heel wat zekerheden uit de kast haalt. Denk maar aan ‘Boer zkt Vrouw – De wereld rond‘, ‘Belgium’s Got Talent‘ en ‘Make Belgium Great Again‘.

Met ‘Beste Kijkers‘ keert ook Nathalie Meskens terug naar het scherm, en ook de broertjes Coppens komen terug met een zevende seizoen van ‘Het lichaam van Coppens‘. Ann Lemmens neemt dan weer bekende Vlamingen én hun kinderen mee terug in de tijd in het gezellige ‘Groeten uit‘.

Wie nog een plaatsje krijgt op het scherm, is niemand minder dan Koen Wauters. In ‘Over winnaars‘ beleeft hij opnieuw vier uitzonderlijke avonturen met al even uitzonderlijke Vlamingen. In ‘Wat een jaar‘ neemt hij de rol van gastheer op zich, met Nathalie Meskens en Jonas Van Geel aan z’n zijde.

Nieuwe tv-chef Loïc

De luchtpolitie‘, met Luk Alloo in de hoofdrol, is ook weer helemaal terug van weggeweest. En net als andere jaren zal VTM opnieuw flink wat aandacht besteden aan ‘Rode Neuzen Dag‘, het goede doel dat jongeren met psychische problemen in de kijker zet. En het zal je niet verbazen, maar de sterkhouders ‘VTM Nieuws‘ en ‘Familie‘ zijn natuurlijk ook de absolute blijvers.

najaar tv
© VTM

Jammer genoeg moeten de VTM-kijkers afscheid nemen van Sandra Bekkari, maar er is ook goed nieuws! De gloednieuwe tv-kok Loïc Van Impe maakt z’n intrede en zijn opdracht is simpel: meer schwung brengen op televisie. Dat belooft! Het kookprogramma is trouwens niet het enige dat een opfrisbeurt krijgt, want ook ‘De Buurtpolitie‘ zal lichtjes anders zijn. Spannend!

Q2

Meer vrouwen alsjeblieft?

Q2 heeft één duidelijke missie: meer vrouwelijke kijkers lokken. En dat doen ze door het gloednieuw programma ‘Grensoverschrijdend’ te brengen. Het is wel nog even wachten, want eerst is het de beurt aan de grote tv-kanonnen: ‘Big Bang Theory‘, het laatste seizoen van ‘Games of Thrones‘, ‘The Voice UK‘ en ‘So You Think You Can Dance USA‘.

VIER

Gert all the way

VIER is de zender die als eerste aan het najaar begint, met op vrijdag 26 juli de start van de Belgische voetbalcompetitie. Niet moeilijk dat ‘Sports Late Night‘ ook dan meteen op gang wordt getrapt.

Het gezicht van de zender – drie keer raden wie – Gert Verhulst neemt de volgende weken ‘The Battle‘ op, waarin hij samen met – drie keer raden – James Cooke het opneemt tegen actrice Katja Schuurman en komiek Najib Amhali. En natuurlijk keert ook ‘Gert Late Night‘ terug naar het scherm. Midden oktober ‘verhuist’ Gert Verhulst dan opnieuw naar ‘Dancing with the Stars‘, zonder Jani maar wel met Kat Kerkhofs aan zijn zijde.

najaar tv
© VIER

De kijkcijferkanonnen

Wat je nog mag verwachten: nieuwe afleveringen van ‘Bake Off Vlaanderen‘, ‘De rechtbank‘ en het langverwachte vervolg van ‘Callboys‘. Erik Van Looy maakt zich op voor een zeventiende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld‘, al was het even zoeken naar kandidaten. Maar midden oktober staat hij weer klaar met zijn aanstekelijke lach en flauwe mopjes.

één

De zondag is van ons

Eén is duidelijk: ‘de zondag is van ons’. De fictiereeks ‘Grenslanders‘, met onder andere Koen de Bouw, Jasmine Sendar en Will Willaert, geeft het startschot van de gezellige zondagavond. De quiz ‘Donderen in Keulen‘, ‘Kamp Waes‘ en de fictiereeks ‘De twaalf‘ vervolledigen de lijst van het zondagoffensief en zijn later te zien op de buis. ‘Kalmte kan u redden‘ maakt het rijtje af, maar daar is het dus nog even op wachten.

De klassieke vooravond

Van maandag tot vrijdag houdt één vast aan klassiekers. De avond wordt ingezet door ‘Journaal Update‘, gevolgd door ‘Dagelijkse Kost‘, ‘Blokken‘, ‘Journaal‘, ‘Iedereen Beroemd‘ en ‘Thuis‘ natuurlijk.

najaar tv
© één

Hoe de avond er verder uitziet? In ‘Merci voor de muziek‘ verrassen, bedanken en troosten Bart Peeters en Nora Gharib gewone Vlamingen met… een streepje muziek. In ‘Geub‘ speelt Philippe Geubels de hoofdrol als een fictieve versie van zichzelf, en de reportagereeks ‘Circle of Life‘ van Lieve Blancquaert brengt verschillende levensfases samen.

Het wordt ook een blij weerzien met Eric Goens, die nieuwe afleveringen van ‘Het huis‘ heeft gemaakt. Maar ook ‘Het gezin‘, ‘Mij overkomt het niet‘, ‘Spoed 24/7‘ en ‘Pano‘ komen terug op de buis. Lieve Van Gils stopt helaas met zijn laatavondtalkshow, maar niet getreurd, want Danira Boukhriss Terkessidis staat klaar om het nieuwsthema van de dag onder de loep te nemen.

En op Canvas…

… zien we het onafscheidelijke duo ‘Terzake‘ en ‘De afspraak‘ opnieuw. Wat krijgt nog een vervolg? ‘De ideale wereld‘ én ‘Alleen Elvis blijft bestaan‘. Net als alle andere zenders pakt Canvas ook uit met nieuwe seizoenen, en dat van de series ‘De wissel van de macht‘, ‘Belpop‘ en ‘Kinderen van het verzet‘.

Coverbeeld: VTM 

MEER NIEUWS UIT TELEVISIELAND:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)