‘Yoga for Think Pink’: beweeg je mee voor het goede doel?

'Yoga for Think Pink': beweeg je mee voor het goede doel?
Decathlon

Met Wereld Yogadag (21 juni) in het verschiet, organiseren borstkankercampagne Think Pink, sportketen Decathlon en fitnessplatform LiveWorkouts.be het gratis online yogafestival ‘Yoga for Think Pink’. Wil je meer te bewegen én tegelijk het goede doel te steunen, comfortabel vanuit je eigen kot? Rol je yogamat dan alvast uit.

Bewegen voor Think Pink

Van 15 tot en met 21 juni vindt het ‘Yoga for Think Pink’-festival plaats, een online reeks van yogasessies die toegankelijk is voor beginners, maar evengoed uitdagend voor de meer gevorderde yogi. Er worden dagelijks 3 tot 6 lessen aangeboden die vrijwillig gegeven worden door gepassioneerde yoga-instructeurs uit alle hoeken van het land.

Yoga in borstklinieken

Deelnemen is volledig gratis, maar wie dat wil, kan voor of na de les een vrije gift doen aan Think Pink. De opbrengst gaat volledig naar oncorevalidatieprojecten: dat zijn o.a. projecten waarbij Think Pink yogasessies voor borstkankerpatiënten aanbiedt in borstklinieken. De sessies bevorderen het herstel tijdens en na de behandeling.

“Yoga is meer dan een sport. Het zorgt voor mentale en fysieke ontspanning, voor kracht, flexibiliteit en rust. Die zaken zijn superbelangrijk in de strijd tegen borstkanker. Omdat heel wat lotgenoten na hun behandeling moeten wennen aan een nieuw lichaam, is yoga ook veel toegankelijker dan bijvoorbeeld een zwembad of een fitnesszaal. De stap naar yoga is minder groot en dus sneller gezet”, vertelt Heidi Vansevenant, managing director bij Think Pink.

Op het programma

Zin in een zachte yogales? Of geef je er liever een lap op tijdens een sessie Power Yoga? Een greep uit het aanbod lessen die op de planning staan:

  • Restorative Flow met Kathy Hellemans: een veilige les met een haalbare mix van actieve, ondersteunende yogahoudingen en meer passieve, ontspannende en herstellende asana’s. Kathy kreeg zelf te maken met borstkanker, dus het initiatief ligt haar nauw aan het hart.
  • Functionele Yoga met Joachim Meire: een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen aangepast worden aan jouw mogelijkheden en beperkingen.
  • Gentle & Easy Hatha met Jutta Borms: zacht, traag, bewust en toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met klachten.
  • Restore & Release met Katrien De Smet: gericht op bindweefsel ‘slings’ en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en functionele anatomie.

Op deze website vind je de volledige planning, én de mogelijkheid om je in te schrijven. Wat denk je, pik je ook een yogasessie mee?

Yoga Think Pink

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)