Getty Images

6x bloesems spotten: hier moet je zijn!

Door De Redactie

Helemaal klaar voor de lente? Zeker weten! In april en mei zijn de eindeloze bloesemstreken een lust voor het oog. Trommel daarom je vrienden en familie op en geniet van een lente vol bloesems … en vergeet je fototoestel niet! 

De Bloesembar in Velm (nabij Sint-Truiden)

Is er een betere manier om een ​​zonnige namiddag door te brengen dan bij een heerlijk drankje in de Bloesembar? Sluit hier je fiets- of wandeltocht af en geniet van de zon terwijl je de bloesems om je heen bewondert. Cheers!

Reading between the Lines

Nog meer ontdekken in de streek van de bloesems? Dan is er de doorkijkkerk ‘Reading between the Lines’. Het landschap blijft zichtbaar doorheen het kunstwerk en dat is natuurlijk een bezoek (én foto) waard. De mooiste foto? Die maak je bij zonsondergang. Of je hier nu met de fiets, te voet of met de Vespa passeert, genieten doe je sowieso.

bloesems
@visitlimburg

Alden Biesen in Bilzen

Het domein van de Landcommanderij Alden Biesen ademt cultuur en geschiedenis uit. Met haar ontstaan in 1220 behoort de Landcommanderij Alden Biesen tot een van de oudste en grootste kasteeldomeinen van Noord-Europa. Op het domein vind je prachtige hoogstamboomgaarden, maar ook enkele kraampjes waar ze ijs, pannenkoeken en drankjes verkopen. Haal je picknickdeken boven, zet je onder een van de bloeiende bomen en geniet van de rust.

bloesems
Getty Images

3x buitenlandse bloesems

Bommelerwaard, Nederland

bloesems
Getty Images

Ook 130 km noordelijker, nabij ’s-Hertogenbosch, tref je eindeloze velden met bloesems. Wil je de mooie natuur combineren met een gezellige stad? Dan is dit je uitvalsbasis. In het nabijgelegen Ravenstein vind je eeuwenoude stadspoorten, grachten en monumentale panden. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken en genieten van de natuur. Een oranjerode zonsondergang op komst? Haal je fototoestel maar boven!

Overnachten in de buurt?  Vakantiehuis Blandinushof is een sfeervolle plek voor vier personen.

De ciderroute in Normandië

Ten oosten van Caen kun je de Ciderroute bewandelen. Pittoreske landweggetjes doorkruisen het Pays d’Auge en verbinden prachtige dorpjes waaronder Beuvron-en-Auge, een van de ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Je lest je dorst onderweg door te stoppen bij een van de meer dan 20 ciderboerderijen.
Uiteraard is het in deze streek prachtig als de bloesems in bloei staan.

ciderroute
Getty Images

Overnachten in de buurt? Wie wil genieten van een rustige vakantie, kan terecht in een gezellige cottage op het platteland. In de privétuin geniet je van je welverdiende rust na een dagje ciders proeven en bloesems bewonderen.

Quedlinburg, Duitsland

Het contrast tussen de bloesems en het middeleeuwse erfgoed in het centrum van Quedlinburg zorgt voor een prachtig beeld. Denk maar aan de pastelkleurige bloesems met op de achtergrond de Romaanse gebouwen, 2069 vakwerkhuizen en villa’s uit de wilhelminische en art nouveau-periode. Dit alles zorgt ervoor dat het picture-perfect stadje precies recht uit een Disneyfilm komt.

bloesems
Getty Images

Overnachten in de buurt?  Appartement In der Altstadt past helemaal in de sfeer en is ideaal voor een gezin of kleine vriendengroep. De kinderen kunnen hier ook veilig buiten spelen terwijl je zelf op je terras geniet.

Dit vind je vast ook interessant om te lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content