DIY: Zo maak je zelf deze prachtige haan lampion

Door De Redactie

Deze week in Libelle toont stylist Harald hoe je lampionnen omtovert tot een vrolijke beestenboel. Hier vind je alvast de werkbeschrijving en de patroondelen om een prachtige haan lampion te maken:

Dit heb je nodig

  • bruine lampion (doorsnede 20 cm, partywinkel.be, € 1,95)
  • stevig zwart, bruin, geel, rood en wit papier (A4-formaat)
  • knutsellijm of dubbelzijdige tape
  • schaar
  • patroondelen:

Klik hier om de patroondelen te downloaden.

Zo maak je het haantje

1. Teken het patroon van de hanenkop met hals over op een bruin papier. Maak aan de onderkant van de hals kleine knipjes en vouw het papier naar binnen, zodat je het mooi kunt bevestigen op de lampion. Maak de kop met knutsellijm vast op de lampion.

2. Teken vervolgens de patronen van het bekje, de oogjes, de kinlellen en de hanenkam over op geel, rood, wit en zwart papier. Plak de kinlellen en de hanenkam op de plakrand aangegeven met stippellijntjes op de kop. Kleef ook de overige delen op de kop.

3. Teken vervolgens de patronen van de lange brede stroken over op geel papier en plak die op de hals en de lampion. Vul hier en daar aan met smalle slierten uit zwart en rood papier.

4. Teken vervolgens het patroon van de staart over op zwart papier en knip uit. Geef kleine knipjes in de onderkant en vouw het papier naar binnen, zodat je het makkelijk op de lampion kunt vastplakken. Plak daarover lange, smalle zwarte, rode en witte papieren slierten. Hoe voller je de staart wilt, hoe meer slierten je nodig hebt.

5. Teken tot slot het patroon van de pootjes twee keer over op geel papier en knip uit. Vouw de onderkant naar binnen en maak ze vast aan het metalen staafje onderaan de lampion.

Ontdek de andere dierenlampionnen in jouw Libelle van deze week!

Productie & styling: Harald Ligtvoet – Beelden: Joost Govers

Meer DIY-ideeën van Harald:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content