Ideeën voor je kersthuis

Ideeën voor je kersthuis

Om je huis te versieren, kun je kiezen uit drie stijlen:

Ga je voor Vuurwerk, kies dan uit

Vrolijke kerstfiguren
Teken een rendier- of kerstboomvorm op een multiplexplaat. Zaag die uit met een decoupeerzaag. Schuur vlak met schuurpapier. Geef je figuurtje een laagje vernis, of plak er met spuitlijm een leuk papiertje op.

 

 

 

Kaartjesbal
Geef je verzameling oude kerstkaarten een tweede leven als feestelijke kaartenbal. Klik hier voor de werkbeschrijving.

 

 

 

 

Kerststukje met takken
Zet rond een vaas allerlei verschillende soorten takjes. Maak vast met wikkeldraad en verwerk er ook hier en daar wat plukken mos tussen. Verberg de wikkeldraad onder een dik stuk touw. Schik in de vaas kleurrijke bloemen naar keuze (rozen, calla's, ranonkels…). Vorm langs de buitenkant van het boeket een kraag van rozen en appeltjes (op stokjes).

 

 

Pakje voor de gasten

Maak voor elke gast een feestelijke placemat en een lekkere verrassing in een buideltje. Klik hier voor de werkbeschrijving.

 

 

 

Rozenkrans

Niets zo dankbaar als klimop om snel een kerstkrans te knutselen. Drapeer rond een basiskrans van Muhlenbeckiatakjes enkele klimopranken. Zet waar nodig vast met binddraad. Knip enkele dikke rozen in felle kleuren kort bij en zet ze in een bloemenpipetje. Maak die met binddraad vast aan de krans. Stop de pipetjes daarbij onder het klimopblad.

 

Vilten slinger

Knip een paar leuke kerstfiguren uit verschillende kleuren vilt en rijg ze aan een raffialint. Leg je slinger rond een stapel pakjes, of versier er de kerstboom uit.

 

 

 

Terug naar boven

Ga je voor IJspaleis, kies dan uit

Kerstballen

Zo zie je meteen waar je plaats aan tafel is: knip zwartwitfoto's van de gasten uit en stop ze met wat kunstsneeuw in een kerstbal van transparant plastic (o.a. te koop bij Ava Papierwaren).

 

 

IJskaars

Zet een takje sneeuwbes in een vaasje (hier tegelijk theelichthouder, van Menu). Versier met een papieren minikantje (uit een taartonderlegger geknipt).

 

 

Gastenkrans

Deze kerstkrans maak je in een handomdraai: wind enkele lange klimopranken rond een ring van ijzerdraad en maak ze waar nodig vast met binddraad. Knip klimopblaadjes van wit en blauw papier en schrijf er met zilverstift de namen van de gasten op.

 

 

Bijna te mooi op te openen

De manier waarop je iets verpakt, is superbelangrijk. Ga voor papier dat qua kleur afgestemd is op de overige kerstdecoraties. Kies niet alleen voor glad papier, maar kijk ook uit naar mooie texturen, aparte motiefjes of een bijzondere kleur. Gebruik eens twee soorten papier voor één cadeautje. Werk af met droogbloemen, blaadjes, linten…

 

 

Servetring

Een servet in een sobere ring wordt een tafeldecoratie als je een takje groen tussen de ring stopt. Hier gebruikten we witte besjes van Fatsia Japonica, een prachtige wintergroene struik.

 

 

Terug naar boven

Ga je voor Goudgloed, kies dan uit

Feestelijk theelichtje

Maak het zelf met kant, kraaltjes en strass. Klik hier voor de werkbeschrijving.

 

 

 

Trendy kerstkrans

Een doodgewone basiskrans van raffia, stro of takken tover je in een mum van tijd om tot een luxueus ogende kerstdecoratie: prik er met krammetjes enkele goudkleurige strikken op en auberginekleurige of zwarte kerstballetjes.

 

 

Kerstmand

Vul een ruwe, houten mand met allerlei vruchten die met goudverf bespoten zijn. Hier werd gebruik gemaakt van gladde appels, stekelige sierkomkommers en grote, rimpelige vruchten van de Maclura pomifera. Prik de vruchten in droog steekschuim dat in de vorm van een halve cilinder werd bijgesneden. Vul de tussenruimte op met kleine gouden kerstballetjes.

 

 

Kasplantje

Een ideaal tegengewicht voor het barokke geweld: prik een paar takjes in wat klei. Als de klei hard is, schik je de 'boompjes' op een schaal. Versier de takjes met raffia, gedroogde bloemen en minispiegeltjes. Zo reflecteert de lichtjesslinger rondom mooi in het boompje. Nog een stolp eroverheen maakt alles af.

 

XL-kerstballen

Een beetje pompeus mag wel. Deze feestelijk versierde XL-kerstballen maak je gewoon zelf. Klik hier voor de werkbeschrijving.

 

 

 

Terug naar boven

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)