Koffie op reis? Hier drink je ‘m het best!

Door De Redactie
Een Belg drinkt gemiddeld 2,5 kopjes koffie per dag. Een vakantie zonder het vertrouwde bakje troost is dus voor velen zo goed als ondenkbaar. Hier tippen we over vijf niet te missen koffiehuizen op vijf populaire vakantiebestemmingen.

Piazza San Marco, [LINK_TEXT id=1], Italië

Nergens in Europa worden bartenders zo gerespecteerd als in Italië. Een bezoek aan de Piazza San Marco verklaart al gauw waarom. Hier is espresso maken een échte kunst. Interessant weetje is dat de Piazza San Marco het eerste café in Italië was dat koffie serveerde.

Café Dante, [LINK_TEXT id=2], Nederland

Amsterdam is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. In het art deco Café Dante in de Spuistraat 360 kun je niet alleen van een heerlijk kopje koffie genieten, maar ook van de kunstwerken in de galerie van het café. ‘s Avonds gaat de muziek een toontje hoger en wordt het hippe koffiehuis omgetoverd tot een trendy bar.

Café Commercial, [LINK_TEXT id=3], Spanje

Café Commercial opende zijn deuren in 1887 en is daarmee één van de oudste koffiehuizen van Madrid. Het café staat niet alleen bekend om zijn koffie, maar ook om zijn warme chocolademelk met churros en picatostes.

Les Deux Magots, [LINK_TEXT id=4], Frankrijk

Ben je in Parijs, dan is Les Deux Magots een uitstekende keuze voor een uitgebreide koffiepauze. Net als het nabijgelegen Café de Flore was Les Deux Magots een ontmoetingsplaats voor de literaire en intellectuele elite van Parijs. Hier zouden onder meer Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Picasso en Ernest Hemingway van het zwarte goud genoten hebben.

Café Gerbeaud, [LINK_TEXT id=5], Hongarije

Ook Café Gerbeaud was in de 19e eeuw een ontmoetingsplaats voor schrijvers, journalisten, dichters en andere intellectuelen. Het sfeervolle café met glimmende kandelaars, marmeren tafels en grote spiegels is een absolute must als je de Hongaarse hoofdstad bezoekt.

(Bron: www.orbiville.be)

Zoek hier een [LINK_TEXT id=7]
Boek hier een [LINK_TEXT id=8]
Zoek hier een [LINK_TEXT id=9]
Boek hier een [LINK_TEXT id=10]
Vergelijk hier [LINK_TEXT id=11]

Partner Content