Aha: dáárom draagt prins William geen trouwring

Door Jolien Thieleman

Het was je misschien al opgevallen: telkens prins William en zijn vrouw Kate Middleton in het openbaar verschijnen, draagt hij zijn trouwring niet. Nochtans zijn de hertog en hertogin van Cambridge gelukkig getrouwd. Hoe komt dit dan?

Persoonlijke voorkeur

Het feit dat prins William geen trouwring draagt, is geen regel dat het protocol heeft opgesteld. Het gaat simpelweg om een persoonlijke voorkeur. Toen hij in 2011 trouwde met Kate Middleton, werd er zelfs een bericht over zijn keuze de wereld ingestuurd. Zo kon er geen verwarring ontstaan over eventuele huwelijksproblemen.

Niet de enige

Prins William is bovendien niet de enige royal die geen trouwring draagt. Prins Philip, al meer dan 70 jaar de man van de Queen, heeft er ook geen om zijn vinger. Prins Charles draagt dan weer een zegelring aan zijn linkerpink sinds hij met Camilla Parker Bowles is getrouwd. Prins Harry houdt wél nog van het traditionele, want zijn vrouw Meghan Markle schoof een klassieke gouden ring rond zijn linker ringvinger toen ze in het huwelijksbootje stapten.

Bron: Nieuwsblad.be – Beeld: Getty Images

Meer royalty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content