Trouwringen uit en bukken in de file: zo hielden de ‘Blind Getrouwd’-deelnemers alles geheim

Door Jolien Thieleman

Deelnemen aan ‘Blind Getrouwd’ brengt heel wat met zich mee. Niet alleen wordt je leven even op z’n kop gezet omdat je met een wildvreemde trouwt, ook achteraf dien je alles zo strikt mogelijk geheim te houden tot de slotaflevering.

Nu het doek is gevallen over het vierde seizoen, verklappen Elke en Jolien hoe ze dat precies deden.

Geheimhoudingscontract

Half december beslisten de vijf ‘Blind Getrouwd’-koppels of ze samen zouden blijven of niet. Toch kregen we de uitkomst pas in april te zien. De deelnemers tekenden daarom een strikt geheimhoudingscontract, wat al eens voor komische situaties heeft gezorgd.

“In de file moest ik me vaak bukken, zodat de mensen me niet met Tim in de auto konden zien zitten”, vertelt Elke aan Het Nieuwsblad. “We gingen ook eens wandelen met vrienden, in een bos. Die dag was er echter een wielerwedstrijd en stikte het van het volk. (lacht) Tim hebben we achter een buggy gezet, zodat mensen de link met hem niet zouden leggen. Ik wikkelde een sjaal rond mijn gezicht en onze vrienden liepen rondom ons om ons af te schermen.”

Weinig delen

Op restaurant, naar de winkel of naar de bioscoop gaan mag niet, omdat mensen er foto’s van op sociale media zouden kunnen posten. “Ook op het werk kon ik weinig delen, want met je collega’s zit je acht uur per dag samen en bespreek je dagelijkse dingen: Wat ga je eten, wat ga je doen? En mensen letten er ook op of je niet te veel in ik- of wij-vormen spreekt”, vertelt Elke.

Met een lach

Jolien, die er al tijdens het beslissingsmoment voor koos om niet getrouwd te blijven met Lenny, kan dat alleen maar bevestigen. “Op het werk was het inderdaad soms tricky”, vertelt ze. “Ik heb me daar soms half versproken, maar de collega’s hadden het niet door. Zo had ik in de winter iets aan zonder mouwen. Toen ik mijn jas uitdeed op het werk, zei iemand: Amai, jij komt van bij Lenny zeker, als je het zo warm hebt! Dan moet je wel de klik maken: Ah ja, wie weet.

Ik heb altijd geprobeerd om er met een lach mee om te gaan als mensen me vroegen hoe het met Lenny was. De kijkers weten nog niets op dat moment, dus doe je alsof je getrouwd bent. Daarvoor moet je mentaal een knop omdraaien.”

Even geblokkeerd

Of de koppels nu getrouwd bleven of niet: na de opnames moesten de trouwringen uit. Wie ervoor koos om uit elkaar te gaan, moest de lippen bovendien stijf op elkaar houden over zijn of haar relatiestatus. Opnieuw daten zat er dus niet meteen in. “Na het beslissingsmoment had ik niet het gevoel dat ik niet verder kon met mijn leven, maar je wordt wel even geblokkeerd”, vertelt Jolien. “Je voelt je nog aan die andere partner vastzitten. Je wordt er heel vaak mee geconfronteerd, terwijl voor jou het hoofdstuk al lang afgesloten is. Mijn dichte familie en vrienden waren daarom belangrijk voor mij, om erover te kunnen praten. En ook de psychologe die ons ondersteunde, heeft me goed geholpen met tips en tricks. Dat doet veel.”

Coverbeeld: VTM

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content