Eén

‘Down the Road’: deze zes reisgezellen trekken naar Spanje en Marokko

Door Jolien Thieleman

Vanaf maandag 27 januari gaat het nieuwe seizoen van ‘Down the Road’ van start, waarin zes nieuwe reisgezellen vertrekken voor de reis van hun leven. We stellen Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter graag aan je voor!

Een reis vol avontuur

Samen met hun maatje Dieter Coppens en medebegeleidster Saar reizen ze naar Spanje en Marokko, waar ze weer heel wat uitdagingen aangaan en hun grenzen verleggen.

In Spanje staan er speleologie, paardrijden, canyoning en karten op het programma, en proeft de groep van zelfstandig wonen. Hun verblijf in Marokko is dan weer gevuld met een moskeebezoek, proeven van de lokale gerechten, ontspannen in de hamam, een trektocht in het Atlasgebergte, een bijzondere parapentevlucht en een nacht in de woestijn.

Brenda (26) uit Zutendaal

down the road

De energieke Brenda is een bezige bij: ze gaat naar school, werkt in een apotheek en helpt in een bejaardentehuis en een kleuterklas. Ze woont momenteel nog bij haar moeder, maar wil graag zelfstandig onder begeleiding gaan wonen. “Ik ben het beu dat ze thuis altijd mijn handje willen vasthouden. Door deze reis wil ik aan mijn mama tonen dat ik het wel alleen kan“, vertelt ze.

Brenda zwemt graag en volgt hiphop-les. Ze geeft daarbij nog mee dat ze deels Italiaans is, wat zich in haar karakter uit: “Ik ben half Italiaans, dus ik ben een Italiaanse furie. Ik ben heel temperamentvol.”

Gitte (27) uit Oud-Turnhout

down the road

Ook Gitte woont nog thuis, maar zou heel graag alleen gaan wonen met haar vriend Gert. Ze zijn vijf jaar samen en het was liefde op het eerste gezicht. “Mijn leven moet vooruitgaan en niet meer achteruit. Ik ben klaar om op avontuur te gaan“, zegt ze.

Gitte houdt van paarden, dansen, Clouseau en het Schlagerfestival. Ze gaat elke dag naar dagcentrum Theater Stap, waar ze kookt, sport, en toneel speelt. Ze speelde al in verschillende theaterstukken, zoals ‘Tytgat Chocolat’, en had een rol in ‘Familie’ als pleegdochter van Jacky Lafon, haar grote idool.

Sophie (20) uit Booischot

down the road

Sophie woont nog bij haar ouders, maar krijgt binnenkort haar eigen stekje: een woonkamer in de oude slaapkamer van haar broer. Ze volgt thuisonderwijs bij haar mama en werkt in een taverne. Ze houdt van Nederlandstalige meezingers (Frans Bauer, Urbanus, Christoff, Bart Peeters, Clouseau, …), gaat naar de Akabe-scouts en volgt een kookcursus.

Elke maandag speelt dit showbeest in een bandje met Paul Michiels als peter. “Alles wat je wil kan je! Dat is mijn motto. Al ben ik ben soms wel Sophietje Fantasietje. Ik heb soms heel veel verbeelding.”

Jaimie (27) uit Middelkerke

down the road

Jaimie woont nog thuis maar staat op de wachtlijst om begeleid alleen te gaan wonen. Hij werkt in de horecazaak van zijn ouders en helpt er mee in de zaal. Pannenkoeken maken is zijn specialiteit, maar hij werkt ook in een soepbar, waar hij de bestellingen opneemt en de mensen bedient.

Jaimie was te zien in het huidige seizoen van ‘Vandaag over een jaar’, waar hij zijn dj-kunsten verder wilde uitbouwen als DJ Jack. Hij heeft momenteel geen liefje, maar beweert wel een echte vrouwenmagneet te zijn: “Voor mij betekent ‘Down the Road’ grenzen verleggen, proberen om zelfstandig te zijn, angsten overwinnen. En een liefje vinden. Ik word heel snel verliefd. Liefde is mijn zwakke punt. Er zit een vrouwenmagneet in mijn buik. Ik trek daarmee de vrouwen aan.”

Peter (32) uit Brasschaat

down the road

Peter woont nog thuis en heeft drie zussen. Hij houdt van festivals, musicals en muziek in het algemeen. Hij gaat ook naar het dagcentrum Het Sterrenhuis, waar hij aan netbal doet. Ze trainen voor de Special Olympics.

Peter volgde een opleiding koken en etiquette, maar gaat ook zélf graag aan tafel: “Ik ben een echte levensgenieter, ik drink graag een glaasje champagne en houd ervan om lekker te gaan eten.”

Stijn (28) uit Hulste

down the road

Stijn woont momenteel nog bij zijn ouders, maar daar komt binnenkort verandering in: zijn ouders hebben met enkele anderen een woonproject opgestart voor hun kinderen, zodat ze zelfstandig kunnen wonen. ‘Down the Road’ is hem op het lijf geschreven: “Down the Road is iets voor mij want ik reis heel graag. Ik ben al eens in China en Amerika geweest.”

Stijn houdt van rockmuziek en van Vlaamse klassiekers. Hij verzamelt strips en werkt ook in die afdeling van de bibliotheek, naast zijn job in een manège. Zijn talent is dan ook paardrijden. Dat doet hij elke zaterdag met Rex, zijn paard. Stijn is heel geïnteresseerd in dieren en de natuur en weet er veel van af. “Ik ben een echte natuurliefhebber. Ik weet heel veel over natuur, landschappen en dieren. Ik vind natuur keimooi.”

‘Down the Road’, vanaf maandag 27 januari om 20.40 uur op Eén.

Bron en beelden: Eén

Meer ‘Down the Road’:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content