Europese Hartfalendagen van 30 april tot en met 12 mei 2018!

Door De Redactie

Meer dan 16.500 Belgen zullen dit jaar te horen krijgen dat ze aan hartfalen lijden. Het is dus broodnodig om mensen te informeren, zodat ze het kunnen voorkomen. Of op tijd kunnen opsporen en behandelen. 

Werkgroepen en patiëntenverenigingen zijn bezorgd: door tekortkomingen in de bestaande terugbetalingen kunnen 230.000 patiënten niet meer behandeld worden volgens de Europese aanbevelingen. Daarom organiseren 24 Belgische ziekenhuizen, tijdens de Europese Hartfalendagen, activiteiten om Belgen te sensibiliseren rond preventie, vroegtijdige opsporing en behandeling van hartfalen.

Iedere dag krijgen meer dan 45 mensen te horen dat ze aan hartfalen lijden, en het aantal blijft stijgen.

Van 30 april tot en met 12 mei vinden de Europese Hartfalendagen plaats. Een sensibilisering rond de ziekte hartfalen is meer dan nodig, want de ‘kanker van de cardiologie’ moet beter opgevolgd worden.

Daarom slaan voor het 9de jaar op rij verschillende Belgische werkgroepen rond hartfalen en cardiovasculaire verpleegkunde, en de Belgische Cardiologische Liga de handen in elkaar. Ontdek hier de verschillende activiteiten die worden georganiseerd in tal van ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel. Dit kun je er onder andere doen:

  • Praat met artsen die de ziekte proberen te beheersen.
  • Leer meer over hartfalen aan de hand van workshops, infostanden- en sessies, posters en flyers, symposia, seminaries en video’s in de ziekenhuizen.

Want met een betere kennis en bewustwording, en een verbeterde multidisciplinaire zorg, kunnen we voorkomen dat hartfalen zoveel slachtoffers maakt in ons land.

Partner Content