Filmpje: Aan boord van de hondentrein

Door De Redactie

Eugene Bostick (80) is met voorsprong de grootste dierenliefhebber van Texas. Hij is al 15 jaar op pensioen en wou na zijn carrière iets doen voor de verwaarloosde honden in zijn buurt. Daarom besloot hij de handen uit de mouwen te steken en heeft hij een hondentrein gebouwd. Het treintje rijdt twee keer per week en volgens Eugene genieten de honden met volle teugen. “Elke keer als ze het treintje horen, worden ze wild!”

“Ik woon samen met mijn broer op een boerderij. Op een plek waar heel veel verwaarloosde en verlaten honden wonen”, vertelt Eugene Bostick in een interview met The Dodo. “Soms komen er mensen langs om hun hondje er voor dood achter te laten. Ik besloot de dieren te verzorgen en een plekje te creëren waar ze kunnen wonen.”

Voor Eugene was dit nog niet genoeg. Dus besloot hij iets meer te doen voor de honden. “Ik wilde de honden gelukkig maken” vertelt hij. “Dus besloot ik een hondentrein in elkaar te knutselen.” Conducteur Eugene rijdt twee keer per week rond met de trein, waar plaats is voor negen hondjes. “Als ik de trein aan het klaarmaken ben voor vertrek, worden ze helemaal wild. De honden springen dan zo snel mogelijk in de trein.”

Conducteur Eugene wil zo lang mogelijk proberen doorgaan met zijn hondentrein . “De honden vinden het gewoon geweldig.” Wij vinden het ook alvast geweldig, Eugene!