Hartverwarmend: lerares schrijft haar leerlingen een persoonlijke brief

Door De Redactie

Lerares Brittni kwam na een droevige ervaring tijdens een ouderavond op een bijzonder idee: ze zou aan al haar leerlingen een persoonlijke brief schrijven. Het ontroerende verhaal ging meteen viraal, en de foto’s van de brieven die zij postte op Facebook, zijn intussen al duizenden keren gedeeld.

Zelfmoordpoging

Dit schreef ze bij de foto’s: “Twee maanden geleden huilde ik voor het eerst op een ouderavond. Een moeder van een leerling die ik al twee jaar heb, legde me uit waarom haar dochter -een vriendelijk, intelligent en gedreven meisje- zo vaak afwezig was. Dat kwam omdat ze had geprobeerd om zelfmoord te plegen. De politie had dat op het nippertje kunnen verhinderen.”

Afscheidsbrieven

“Het meisje had haar social media-accounts al verwijderd en had afscheidsbrieven achtergelaten”, zegt ze in haar post. Zowel zij als de moeder van het meisje begonnen te huilen tijdens het gesprek. Brittni vroeg aan de mama van het meisje of ze haar een brief mocht sturen, tijdens haar verblijf in het ziekenhuis. En uiteraard gaf zij haar toestemming.

Mooie woorden

Brittni gaat verder: “Mijn leerling kreeg de brief en volgens haar moeder begonnen bij haar spontaan de tranen te vloeien.” Ze vroeg: ‘Hoe kan iemand zulke lieve dingen over me zeggen? Ik dacht dat niemand me zou missen als ik weg was.’ “

Toen Brittni merkte dat haar brief zo’n positieve invloed had, besloot ze al haar leerlingen een brief met een boodschap te schrijven. “Ik wilde elk van mijn meer dan honderd leerlingen vertellen wat er speciaal en uniek aan ze is.” De lerares wilde echt de tijd nemen om de positieve kanten van haar leerlingen in de verf te zetten. Want in een wereld waar zelfmoord steeds normaler wordt en de druk op kinderen en volwassenen stijgt, is dat broodnodig, vindt ze. “Iedereen zou moeten beseffen dat elk mens uniek is en dat het dat is, wat ons zo speciaal maakt.”

Bron: Lindanieuws, Beeld: Brittni Moras

 

Kindertijd zonder internet? Het kan best mooi zijn

Partner Content