© Getty Images

Meer dan helft van Belgen geen reisplannen deze zomer

Door Diny Thomas

Het coronavirus heeft heel wat reisplannen in het water doen vallen. Hoewel de grenzen met de buurlanden intussen weer open zijn, blijft meer dan de helft van de Belgen toch in eigen land. 

Onderzoek

De zomer van 2020 zal er op z’n zachtst gezegd een beetje atypisch uitzien. Terwijl we vorig jaar massaal de rust en de zon opzochten in het buitenland, blijft nu meer dan de helft van de Belgen deze zomer in eigen land. Dat blijkt uit een onderzoek van het data-analysebedrijf Bisnode bij 7.500 Belgen.

Vakantiegevoel in huis

Een zomervakantie kost je gemiddeld 2.000 euro. Wie in juli of augustus niet vertrekt, bespaart dus een flinke som uit. Dat is meteen ook de reden waarom de meesten geen reisplannen hebben. Na de coronacrisis willen ze het geld sparen om goed voorbereid te zijn op een mogelijke tegenslag.

Anderen willen het geld dan weer gebruiken voor projectjes in én rond het huis. In de lockdown lijken heel wat mensen hun groene vingers te hebben ontdekt. 53 procent wil in de zomer de tuin opknappen, terwijl 7 procent het vakantiegevoel in huis wilt halen door een zwembad aan te leggen.

Citytrip in eigen land

De gezondheidsexperts vrezen dat de Belgische kust in de zomer overspoeld zal worden door dagjestoeristen. En die kans is groot, want meer dan een derde van de Belgen wil graag de zee nog eens zien. Al genieten de meesten ook van een wandeling op het platteland.

Niet alleen de kust, maar ook pretparken en dierentuinen mogen heel wat volk verwachten. Een vierde plant deze zomer een citytrip in België. Eén ding is zeker: het wordt een zomer om nooit meer te vergeten.

 

Uitstapideetjes in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content