© De Vlaamse Overheid

#IKREDLEVENS: ga de strijd aan tegen corona met de drie checks!

Door Diny Thomas

Om het coronavirus in te dijken, moet iedereen aan hetzelfde zeel trekken. Daarom lanceert de Vlaamse overheid de gloednieuwe campagne #IKREDLEVENS die drie basisprincipes bevat die iedereen zou moeten respecteren. Check, check en nog eens check! 

Een goede gewoonte aannemen en volhouden, het is niet makkelijk. Maar in tijden van corona is het des te belangrijker om een aantal regeltjes strikt op te volgen. Misschien dat de campagne #IKREDLEVENS met drie belangrijke ‘checks’ je op weg helpt. Welke kun jij nu al afvinken?

  • ‘Ik blijf thuis en was regelmatig mijn handen.’
  • ‘Ik hou met ouderen alleen digitaal of telefonisch contact.’
  • ‘Ik hou 1,5 meter afstand als ik echt buiten moet zijn.’

Bekende koppen

Iedereen kan vandaag levens redden, en daarom roept de overheid op tot burgerzin. Ieder van ons heeft een verantwoordelijkheid. Als iedereen de richtlijnen goed opvolgt, kunnen we samen het coronavirus verslaan.

Om iedereen mee te krijgen in het verhaal, en dan vooral de jongeren, gooit de Vlaamse overheid een aantal bekende gezichten in de strijd. Elodie Ouedraogo, Dieter Coppens en An Lemmens moedigen in een video iedereen aan om de check-check-check te doen. Doe jij mee?

Bron: VRT NWS, de Vlaamse overheid

MEER INFO OVER HET CORONAVIRUS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content