05 Aug 2012 --- The Beguinage, Lier, Belgium --- Image by © David C Phillips/Garden Photo World/Corbis

Wat kost een huis met drie slaapkamers in jouw regio?

Door De Redactie

229.000 euro. Dat is de gemiddelde vraagprijs voor een huis met drie slaapkamers in België. Toch zijn er per regio grote verschillen. Dat blijkt uit een onderzoek van immowebsite Realo. Afhankelijk van de locatie waar je wilt wonen, zul je dus al dan niet dieper in de buidel moeten tasten.

Op zoek naar een nieuwe woning of denk je aan verhuizen? In België betaal je gemiddeld 229.000 euro voor een huis met drie slaapkamers. Toch zijn de prijzen van huizen sterk afhankelijk van de regio waar je wilt wonen. Als je niet locatiegebonden bent, kun je heel wat geld besparen door de regio’s grondig met elkaar te vergelijken.

Voor een huis in Antwerpen koop je twee soortgelijke huizen in Bergen

Droom je van een huis met drie slaapkamers in Antwerpen? Onthou dan goed dat je voor dezelfde prijs twee soortgelijke huizen in Bergen kunt kopen. Dat zegt Anthony Bosschem van immowebsite Realo.be. Ook in Brussel en de Brusselse randgemeenten betaal je duidelijk meer dan bijvoorbeeld voor een stek in Wallonië. “De spoorweg die dwars door Brussel loopt, bepaalt ook de vraagprijzen van ons Hoofdstedelijk Gewest”, aldus Bosschem aan De Morgen. “Vraagprijzen liggen ten westen van de spoorweg maar liefst 25% lager dan ten oosten van de spoorweg.”

Wonen in Vlaams-Brabant is duur

Wonen in Vlaams-Brabant is populair en dat merk je ook aan de prijzen. Gemiddeld betaal je in deze regio zo’n 299.175 euro voor een huis. Door dit hoge gemiddelde is Vlaams-Brabant meteen ook de duurste provincie om te wonen.

Wil je liever wonen in een stad? Hou dan rekening dat per stad ook grote verschillen van toepassing zijn. Zo betaal je in Antwerpen algauw 349.000 euro terwijl je er in Gent komt met een budget van 240.000 euro. Wil je een huis tegen een zachtere prijs op de kop tikken? Dan is Wallonië misschien wel iets voor jou. Toch moet je goed opletten, want ook hier hanteert men grote prijsverschillen per regio. “Met de prijs van een huis in Lasne koop je zes huizen in Chiny”, vertelde Bosschem nog aan De Morgen.

Screen Shot 2016-01-21 at 12.19.52 PM

Screen Shot 2016-01-21 at 12.24.08 PM

Partner Content