Leen Dendievel neemt afscheid van Kaat in ‘Thuis’

Door Jolien Thieleman

Leen Dendievel, die al drie jaar de rol van Kaat speelt in ‘Thuis’, neemt binnenkort afscheid van haar personage. “Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal het missen”, vertelt ze.

Kaat Bomans

Leen begon in het voorjaar van 2016 aan haar rol van transgender Kaat Bomans. Kaat heette vroeger Franky, tot ze in Amerika besloot om aan haar transitie te beginnen. In seizoen 21 keerde ze dan terug naar haar familie, waar ze warm onthaald werd door haar moeder Simonne en grootmoeder Yvette. Haar vader Frank heeft het er moeilijker mee, maar na een tijd beseft hij wat een prachtige vrouw zijn dochter geworden is.

‘Thuis’komen

Leen blikt vol warmte terug op haar periode bij het programma: “Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen. Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in ‘Thuis’ en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. En dat stemt me gelukkig. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien. Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was er alvast één van! Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal dat uiteraard missen. Dankjewel, Franky, dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken!”

En wat na ‘Thuis’?

Na haar afscheid bij ‘Thuis’ blijft Leens agenda goedgevuld. De komende maanden staan er heel wat theatertours op het programma en geeft ze lezingen over haar boek.

Beelden: Eén

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content