MILAN, ITALY - SEPTEMBER 26: people walk by an outlet clothes shop of Milan, Italy. September, 26 2008.; Shutterstock ID 170290442

Merkkledij uit outlet van mindere kwaliteit?

Een Versace jeans of een jurk van Ralph Lauren voor een prikje op de kop tikken in een outletwinkel. Geef toe, het geeft een leuk gevoel. Helaas, nu blijkt de kwaliteit misschien helemaal niet te zijn hoe het hoort.

‘Outletleugen’

Een Duitse undercoverreportage hield enkele merken die verkocht worden in outletcentra tegen het licht en kwam tot de vaststelling dat het vaak om ‘valse koopjes’ gaat. De journalisten ontdekten dat er vaak parallel merkkledij van mindere kwaliteit naast de gewone productielijn gemaakt wordt, speciaal voor outletwinkels.

In België?

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) wil nu de outletcentra in België laten onderzoeken. “Een fabrikant die doelbewust voor outletwinkels merkkledij van mindere kwaliteit produceert, zonder dat de consument wordt ingelicht over die mindere kwaliteit, misleidt de consument en overtreedt de wet”, reageert minister Peeters in een persbericht.

De solden duren nog vijf dagen, misschien toch nog vlug even passeren in de reguliere winkels voor een koopje?

(Bron: De Morgen)

Lees ook:

Partner Content