Met dit liedje zal Sennek ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Door Jolien Thieleman

In mei zakt Europa af naar Lissabon voor het jaarlijkse Eurovisiesongfestival. Enkele maanden geleden leerden we de Belgische kandidate kennen: Laura Groeseneken zal ons land vertegenwoordigen als Sennek. En dit is het liedje waarmee ze iedereen zal proberen te overtuigen!

Laura is alvast trots op ‘A matter of time’, het liedje waarmee ze op het grote podium in Lissabon zal staan. Ze schreef het nummer samen met Alex Callier van Hooverphonic. “Dit was het nummer dat ik in mijn hoofd had toen ik ‘ja’ zei om deel te nemen aan het Songfestival”, vertelde ze vanochtend in een radio-interview op MNM. “Tijdens het schrijfproces is er een elegante glazen theepot van Alex gebroken. Dat was zoiets speciaals. De volgende dag zijn we begonnen aan het nummer. De eerste zin was er meteen: “Sometimes things are meant to be broken.

Genieten van het moment

“Het nummer gaat over het zien van schoonheid in de vergankelijkheid. De boodschap is: je moet genieten van het moment dat er nu is, want alles gaat op een bepaald moment kapot.” De eerste reacties op het nummer zijn alvast positief. Beluister het hier!

België zal deelnemen in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei. De grote finale vindt plaats op zaterdag 12 mei.

Beeld: Eén

Meer over het Eurovisiesongfestival:

Partner Content