TreeWifi

Mooi initiatief: ‘Slim’ vogelhuisje geeft gratis wifi bij propere lucht

In Amsterdam hebben ze wel een heel originele manier bedacht om de luchtkwaliteit te verbeteren. Langs drukke straten en pleinen hangen er namelijk ‘slimme’ vogelhuisjes aan de bomen. Die vogelhuisjes geven gratis WIFI wanneer de lucht proper is.

TreeWifi

Het lijkt een doorsnee vogelhuisje, maar in plaats van vogels onderdak te bieden, meet TreeWifi de kwaliteit van de lucht. Die gegevens worden verzonden naar een server waar ze verwerkt worden. Is er een verbetering in de kwaliteit van de lucht, dan kleurt het vogelhuisje groen en wordt de omgeving beloond met gratis wifi. Gaat de kwaliteit naar beneden, dan verdwijnt ook de gratis internetverbinding.

Vervuiling zichtbaar maken

De initiatiefnemers hopen met hun project de buurtbewoners aan te moedigen om vaker de fiets of de tram te nemen. Door juist de luchtvervuiling zichtbaar te maken in de longen van de stad, wilt bedenker Joris Lam de buurtbewoners meer betrekken bij het onderwerp.

In de hoop om binnenkort in iedere straat van Amsterdam een TreeWifi te plaatsen, hebben de makers nog 6500 euro nodig. Heb je interesse om het project te steunen? Dat kan via hun crowdfunding-pagina. Wie weet hangt er binnenkort ook bij jou in de buurt een slim vogelhuisje!

Bron en beeld: www.treewifi.org

Partner Content