Customers selecting tomatoes in supermarket; Shutterstock ID 113871181

Nieuw: supermarkt met 100% Belgische producten

Een supermarkt met uitsluitend producten van eigen bodem opent vandaag de deuren in de Brusselse Matongéwijk. ‘Belgomarkt’ staat garant voor een zo’n klein mogelijke afstand tussen producent en consument.

Met Belgomarkt willen drie jonge initiatiefnemers duidelijk maken dat lekker eten en degelijke kwaliteitsproducten niet van ver hoeven te komen. Je vindt er bijvoorbeeld geen exotisch fruit maar wel delicatessen gemaakt door de lokale ambachtsman. De Belgomarkt wil ervoor zorgen dat je voor 95% jouw boodschappen vindt uit hun streekgebonden aanbod.

Motieven

Door de afstand tussen producent en consument zo klein mogelijk te houden, creëer je hiermee een minieme ecologische voetafdruk. De producten hoeven niet van de andere kant van de wereld te komen. Neen, wat je koopt in Belgomarkt legde hoogstens een aantal kilometers af tot in de winkelrekken. Een andere goede reden om enkel Belgisch te kopen is het stimuleren van onze economie. Er zullen zo’n 90 Belgische leveranciers in de winkel te vinden zijn: van eten tot huishoudgerief tot cosmetica.

Neem dus zeker eens een kijkje vanaf vandaag in de Dublinstraat in Elsene en ontdek wat de allereerste Belgomarkt te bieden heeft.

Bron: De Standaard. Beeld: Shutterstock

Partner Content