Couple Holding Hands --- Image by © Bloomimage/Corbis

Om stil van te worden: in het huwelijk treden voor de dood

Door De Redactie

Afgelopen week trouwden twee Vlaamse koppels omdat de dood om de hoek loerde. Hun ontroerende verhaal grijpt ons naar de keel…

Liesbeth stierf drie uur na haar huwelijk

De 41-jarige Liesbeth Luyts stapte vorige week in het huwelijksbootje met haar grote liefde Joeri Vandekerckhove (44). Hun trouw werd bezegeld in het ziekenhuis van Brugge, op Liesbeth haar sterfbed, want slechts enkele dagen eerder kreeg zij te horen dat dat ze door een hersentumor niet lang meer zou leven. “Ze wou altijd al trouwen. Acht jaar plaagde ze me ermee”, vertelde haar man Joeri onlangs aan het Nieuwsblad. “Niet dat ik niet wou trouwen, verre van. Voor mij was Liesbeth de mooiste vrouw ter wereld. Maar er was altijd wel een reden om mijn vraag uit te stellen. We hadden net een huis gebouwd, trouwen kost veel geld…Ik wou haar een uniek feest geven, hé. Met alles erop en eraan. Eerst nog een beetje sparen en dan zou ik op m’n knieën gaan. Man, wat beklaag ik me dat ik de vraag niet eerder heb gesteld”, aldus Joeri.

Na het dramatische en onverwachte nieuws over Liesbeth haar toestand, deed Joeri alles om haar een stralende dag te bezorgen en haar laatste wens te vervullen. Omringd door familieleden, vrienden en hun kinderen gaven Joeri en Liesbeth elkaar hun jawoord. Jammer genoeg stierf Liesbeth amper 3 uur na haar huwelijk.

Sophie vervroegde haar huwelijk voor haar zieke vader

Ook de vader van Sophie Lodrioor koesterde voor zijn dood nog één laatste wens. Hoewel er in mei 2015 een agressieve tumor in zijn lever werd vastgesteld, wilde hij absoluut het huwelijk van zijn jongste dochter Sophie en haar vriend Gianni bijwonen. Dat huwelijk stond gepland voor 13 februari 2016, maar volgens de behandelende artsen was de kans erg groot dat hij die dag niet zou halen. “Dus zijn we onmiddellijk in actie geschoten”, vertelde Sophie. “We hebben contact opgenomen met de burgemeester van Izegem om zo snel mogelijk te kunnen trouwen, zodat papa het nog zou kunnen meemaken.”

Op 14 december 2015 – twee maanden voor de geplande datum – trouwden Sophie en Gianni. “Die ochtend zijn Gianni en ik in het gemeentehuis van Izegem getrouwd, zoals de wet het voorschrijft. Vandaaruit zijn we onmiddellijk naar het ziekenhuis in Roeselare vertrokken, samen met de burgemeester. Daar hebben we onze geloften nog eens overgedaan, met mijn papa als bijkomende getuige“, aldus Sophie.

Amper een dag na het huwelijk stierf Sophie’s vader.

 

Partner Content