Friends toasting with beer in cafe

Internationale Bierdag: zo verlekkerd zijn we op (Belgisch) bier

Vandaag is het Internationale Bierdag. Een dag waarop we trots mogen pronken met onze Belgische bieren. Maar hoe fier zijn we eigenlijk op onze brouwsels?

Onderzoek bij duizend Belgische en Nederlandse mannen en vrouwen tussen 18 en 79 jaar toont aan dat we erg trots zijn op onze Belgische bieren. We koken ermee, genieten van lokale streekproducten, maar we staan ook open voor buitenlands lekkers.

Bierliefhebbers in hart en nieren

Belgen zijn trotse bierliefhebbers, maar laten zich ook graag verleiden door buitenlandse biertjes. Als we op vakantie gaan, zijn we de eerste om nieuwe bieren te proeven. Eens we de lippen aan het glas gezet hebben, besluit 65% van de ondervraagden wel een voorkeur te geven aan onze eigen Belgische bieren. We horen niet voor niets tot de wereldtop.

Gerstenat bij én in het eten

We kokkerellen graag, ook met bier. Vier op de tien ondervraagde Belgische bierdrinkers zegt grote fan te zijn van stoofvlees mét een flinke scheut bier in de saus. En maar liefst zes op de tien Belgen kiest ook een bijpassend biertje bij het eten. Vooral de jonge generatie bierdrinkers weet een verrassend biertje bij het eten steeds meer te appreciëren.

Meer dan alleen fruitbier

Er bestaan heel wat clichés rond fruitbieren. Zo denken heel wat mensen dat vrouwen alleen maar kiezen voor bijvoorbeeld zoete kriekbieren, maar niets is minder waar. Wist je dat 80% van de vrouwen een andere bierstijl verkiest? Weg met die vooroordelen, santé!

Bron: Onderzoek in opdracht van Mercure Hotels – Beeld: Getty Images

Wil je graag leren genieten van een biertje, maar weet je niet waar te beginnen? Wij vroegen hulp aan een biersommelier.

Partner Content