Oprah Winfrey zorgt voor onvergetelijk moment op de Golden Globes

Door Celine Werner

Gisterenavond vond de 75ste editie van de Golden Globes plaats. En het waren niet de fashion faux pas of acteerprestaties die de stempel op de avond drukten, maar wel de onvergetelijke speech van Oprah Winfrey! 

Zij mocht namelijk de Cecil B. DeMille Award in ontvangst nemen: een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die een buitengewone bijdrage aan de entertainmentwereld levert.

Een voorbeeld voor kleine meisjes

Tijdens haar speech haalde Oprah onder andere de zwarte acteur Sidney Poitier aan, die ze als klein meisje in 1964 op televisie een Oscar zag winnen: “Zijn shirt was wit, zijn huid was zwart. En ik had nog nooit een zwarte man zo geëerd zien worden. Ik ben me ervan bewust dat er op dit moment kleine meisjes kijken en zien hoe ik de eerste zwarte vrouw ben die deze prijs wint.”

Aandacht voor #MeToo

#MeToo bleek een veelvoorkomend thema te zijn gedurende de hele avond. Ook tijdens haar speech stond Oprah stil bij het misbruik in Hollywood dat dit jaar aan het licht gekomen is. “Veel te lang zijn vrouwen die de waarheid durfden te vertellen niet geloofd als ze zich uitspraken tegen mannen met macht. Maar hun tijd zit erop”, zei ze refererend aan Time’s Up, de onlangs aangekondigde beweging van 300 vrouwen uit de entertainmentindustrie.

Oprah for president

Na haar speech kreeg Winfrey een staande ovatie, en deden heel wat vrouwen op Twitter een oproep dat Oprah zich kandidaat moet stellen voor de presidentsverkiezingen in 2020.

Bron: libelle.nl en youtube.com

Partner Content