‘Over Winnaars’: Kathy is verlamd aan één kant, maar dat houdt haar niet tegen om te kajakken tussen de walvissen

Door Jolien Thieleman

In ‘Over Winnaars’ maakten we vorige week kennis met Pieter, die er ondanks zijn handicap in slaagde om van een kilometerhoge col in Frankrijk te paragliden. Deze week ontmoet Koen Wauters opnieuw een straffe persoonlijkheid: Kathy.

Kajakken tussen de walvissen

In de tweede aflevering van ‘Over Winnaars’ stelt Koen Kathy uit Londerzeel voor, die drie jaar geleden op 24-jarige leeftijd getroffen werd door een beroerte. Sindsdien is haar volledige rechterkant verlamd. Haar grote droom om tussen de walvissen te kajakken in Canada, moest ze opbergen. Tot Koen haar uitdaagt om van het onmogelijke het mogelijke te maken.

Opnieuw beginnen

Na haar beroerte moest Kathy helemaal opnieuw beginnen. “Ze had een hoog diploma en doctoreerde in het Engels. Plots kon ze rekensommetjes uit het 1ste leerjaar niet meer oplossen”, vertellen haar broer Tom en zus Kelly, haar grote steun en toeverlaat.

Loodzware, maar niet onmogelijke opdracht

Maar Kathy vocht zich via revalidatie een weg terug en neemt nu, samen met Koen, opnieuw plaats in een kajak. De 3-daagse tocht die hij voor haar heeft uitgestippeld is loodzwaar: ze moet met één verlamde arm 10 à 15 km per dag zien af te leggen en overnachten in tenten, middenin de wildernis. Zal ze erin slagen om van haar grote droom een overwinning te maken?

over winnaars

‘Over Winnaars’, vanavond om 20u35 bij VTM.

Beelden: VTM

Mis ook deze straffe verhalen niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content