‘Over Winnaars’: Xander is bijna volledig verlamd, maar wil de Chinese Muur beklimmen

Door Jolien Thieleman

In de laatste aflevering van ‘Over Winnaars’ staan Xander en zijn beste vriendin Lena voor de uitdaging van hun leven. Samen met Koen Wauters beklimmen ze de Chinese Muur: een loodzware opgave, zowel fysiek als mentaal.

Auto-ongeval

Xander en zijn beste vriendin Lena worstelen nog elke dag met de fysieke gevolgen van een auto-ongeval dat gebeurde op oudejaarsavond 10 jaar geleden. Lena kampt met chronische pijn, Xander is bijna volledig verlamd en zit in een rolstoel.

Grote droom

Toch is het hun grote droom om de Chinese Muur af te stappen. En dat al sinds een jaar voor hun ongeluk, toen ze op stapvakantie in Frankrijk een pact sloten om er ooit voor te gaan. Die droom moesten ze sinds hun ongeval opbergen, tot nu.

Loodzware beklimming

Eenmaal in China, wachten Xander en Lena een loodzware beklimming. Daarbij zijn ze volledig aangewezen op Koen en Glenn van Project U/Turn, een organisatie die avontuurlijke reizen organiseert voor andersvaliden. Koen wil Xander en Lena bovendien meenemen naar een idyllisch plekje, maar omdat het afwijkt van het toeristische pad, wordt de uitdaging er niet eenvoudiger op… Zullen ze erin slagen om van hun droom een overwinning te maken?

over winnaars

‘Over Winnaars’, vanavond om 20u35 bij VTM.

Beelden: VTM

Meer ‘Over Winnaars’:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content