Fantastische verrassing: Pairi Daiza verwelkomt pandatweeling!

Door Jolien Thieleman

Geweldig babynieuws uit Pairi Daiza: er is niet één, maar er zijn twee reuzenpanda’s geboren! De pandatweeling en mama Hao Hao verkeren in uitstekende gezondheid.

“De teams van Pairi Daiza en het China Conservation and Research Center for the Giant Panda hebben het grote plezier om u de geboorte aan te kondigen van twee reuzenpanda’s“, klinkt het in een mededeling. “Beide babypanda’s verkeren in goede gezondheid. Net als mama Hao Hao, papa Xing Hui en broertje Tian Bao.”

Bijzondere geboortes

De pandatweeling kwam gisteren op 8 augustus ter wereld. De twee kleine, roze welpjes hebben voorlopig nog geen naam gekregen. Het is de tweede bevalling voor Hao Hao en meteen de tweede en derde pandageboorte in de Benelux.

Zo’n geboorte is groot en belangrijk nieuws: een pandavrouwtje is slechts enkele dagen per jaar vruchtbaar en haar insemineren of aanzetten tot voortplanting is allesbehalve eenvoudig. Als de moeder uiteindelijk zwanger is, is het nog afwachten of het jong wel levensvatbaar is. Reuzenpanda’s zijn nog steeds kwetsbaar waardoor elke geboorte telt. In het wild zijn er nog maar zo’n 2.000 te vinden.

Kijk alvast mee naar de eerste foto’s van de kleine pandababy’s!

https://www.facebook.com/pairidaizanl/posts/486046988853704

Coverbeeld: Pairi Daiza

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content