Getty Images

Kate Middleton maakt bijzondere foto’s van overlevenden Holocaust

Door Jolien Thieleman

Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust heeft Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, twee overlevenden gefotografeerd. De foto’s werden gedeeld op Instagram.

Bijzonder project

Kate Middleton staat bekend als gepassioneerd hobbyfotografe en nam nu plaats achter de camera voor een speciaal project. Ze nam foto’s van Yvonne Bernstein en Steven Frank, beiden overlevenden van de Holocaust. De portretten zijn onderdeel van een tentoonstelling die later dit jaar zal openen, met 75 foto’s van overlevenden en hun familie.

Persoonlijke portretten

“Ik wilde portretten maken die heel persoonlijk waren voor Yvonne en Steven – een viering van familie en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze in de jaren 40 in Groot-Brittannië arriveerden. De families brachten voorwerpen mee die veel voor ze betekenden en die staan ook op de foto”, vertelt de hertogin. “Het was een eer om aan dit project te mogen deelnemen en ik hoop dat de herinneringen van Yvonne en Steven zo mee levendig zullen worden gehouden.”

https://www.instagram.com/p/B7zIquElbZS/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B70bQJ7Fn1_/?utm_source=ig_embed

Meer royalty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content