Getty Images

Britse prinses Beatrice maakt trouwdatum en locatie bekend

Door Jolien Thieleman

In september vorig jaar maakten de Britse prinses Beatrice (31) en haar vriend Edoardo Mapelli Mozzi (37) bekend dat ze binnenkort in het huwelijksbootje stappen. Nu weten we ook waar en wanneer.

Koninklijk huwelijk

In een aankondiging meldt Buckingham Palace dat het huwelijk plaatsvindt op vrijdag 29 mei 2020, in de Chapel Royal van St James’s Palace in Londen. Beatrice en Edoardo zijn niet het eerste koninklijke koppel om er te trouwen: zo huwde koningin Victoria er in 1840 met prins Albert. Koning George V, de grootvader van de Queen, trouwde er in 1893 met prinses Victoria, later bekend als Queen Mary.

Privéreceptie

Na de ceremonie geeft de Queen een besloten receptie voor de pasgetrouwde tortelduifjes en hun gasten. Deze wordt gehouden in de tuinen van Buckingham Palace.

Zielsgelukkig

Beatrice en Edoardo zijn samen sinds november 2018. “We zijn allebei zeer opgewonden om dit avontuur samen aan te gaan. We kunnen haast niet wachten om getrouwd te zijn. We delen zoveel gelijkaardige interesses en waarden en we weten dat dit ons zal helpen in de jaren die komen, jaren vol van liefde en geluk”, klinkt het.

https://www.instagram.com/p/B8Q27JVnXD9/

Meer royalty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content