© VRT

Tv-coryfee Nora Steyaert overleden

Door Diny Thomas

Nora Steyaert, een van de allereerste omroepsters van de VRT, is onverwacht overleden. Iedereen kende haar als het blondje met de paardenstaart. 

Nora Steyaert stond samen met Paula Sémer en Terry Van Ginderen aan de wieg van de VRT. Het was in oktober 1953 dat ze begon als omroepster bij de openbare oproep, die toen nog de naam NIR droeg. Ze was het jonge eendje in de bijt, en bekend om haar blonde haren in een paardenstaart. Het trio kreeg later de eretitel van de ‘Drie Gratiën der Vlaamse Televisie‘.

Tienerklanken

Ze was nog maar 21 jaar toen ze bekend werd bij het brede publiek. Samen met haar collega-omroepsters Paula en Terry kondigde ze programma’s aan én presenteerde ze zelf ‘Tienerklanken’, ‘Kijkuit’ en ‘Eenmaal per jaar’.

In 1956 stapte Nora Steyaert in het huwelijksbootje met de succesvolle auteur Aster Berkhof, die ze leerde kennen bij de openbare omroep. Na haar televisiecarrière trok ze zich volledig terug.

Gezegende leeftijd

De laatste jaren van haar leven verbleef ze samen met haar echtgenoot, die in juni zijn honderdste verjaardag zal vieren, in een woonzorgcentrum in Antwerpen. Zelf werd Nora Steyaert 87 jaar oud.

LEES NOG MEER NIEUWS UIT TELEVISIELAND:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content