Video: Mathias Sercu openhartig over de dood van zijn moeder

Door De Redactie

Drie jaar geleden verloor Mathias Sercu zijn moeder in een verkeersongeval. Maar wrok koestert hij niet tegenover de vrouw die haar aanreed, vertelde de acteur in ‘Van Gils & Gasten’.

Bijna drie jaar geleden stierf Bietje Schmidt, de moeder van acteur en schrijver Mathias Sercu. 77 was ze, toen ze op woensdag 27 maart 2013 op haar fiets werd aangereden door een jonge vrouw. In de talkshow ‘Van Gils & Gasten’ vertelde Mathias Sercu openhartig over dit tragische ongeval.

De persoon die mijn moeder heeft aangereden, kon daar echt niets aan doen“, zei Mathias. “Ze was amper 21 enΒ  had nog maar net haar rijbewijs. En dan denk je…Het zal je maar overkomen.”

Wrokgevoelens hebben de acteur en zijn familie niet. “Die jonge vrouw reed niet te snel. In een zone waar je 50 mag, reed ze ook maar 50. Ze heeft geprobeerd mijn moeder nog te ontwijken, maar dat is niet gelukt. De aanrijding was niet eens zo fel, maar mijn moeder is kwalijk neergekomen.”

De jonge vrouw was zelfs aanwezig op de wake. “Ik vond het ongelofelijk moedig van haar dat zij daar naartoe is gekomen”, vertelde Mathias nog.

Bekijk de oprechte getuigenis van Mathias Sercu in onderstaande video