Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Alleenstaand? Ga op zoek naar je virusbuddy!

Nu we het coronavirus ver van ons vandaan proberen houden, blijf je dus ook maar beter ‘in je kot’. Maar die eenzaamheid is niet altijd gemakkelijk voor alleenstaanden. Tip? Doe het zoals in China en trek je op aan een virusbuddy!

Samen tegen corona met een virusbuddy

De hoofdregel is duidelijk: blijf binnen. Om het besmettingsgevaar zo veel mogelijk in te dijken, zeg je dus alle afspraakjes met vrienden en familieleden af. Voor heel wat mensen is het de perfecte gelegenheid om zich terug te trekken met hun huisgenoten. Maar dat is niet zo voor alleenstaanden. Want hoewel een avondje Netflix altijd fijn kan zijn, is een langere periode van alleen zijn toch zwaar om dragen. Misschien kan het dus wel een goed idee zijn om af te spreken met een virusbuddy.

Afspreken met een virusbuddy: zo doe je dat

Veel alleenstaande Chinezen hadden tijdens de piek van het coronavirus een virusmaatje. Iemand met wie ze wél contact hadden zonder afstand te houden. De bedoeling is dan natuurlijk dat je enkel contact hebt met elkaar. Op die manier kunnen jullie dus wel met elkaar afspreken en even de gedachten verzetten. Het idee erachter is dat het beter is om met één iemand contact te hebben, dan dat je elke dag contact zou hebben met iemand anders. De kans op besmetting is zo veel kleiner.

BELANGRIJK: Je moet natuurlijk allebei uitermate voorzichtig zijn, want als een van jullie besmet raakt, is de kans groot dat ook de ander het virus krijgt. Je moet elkaar dus honderd procent kunnen vertrouwen!

Ook Ella Leyers ging op zoek naar haar ‘virusmaatje’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Liever virtueel?

Hoewel sociaal contact erg belangrijk is, helpt het ook om te beseffen dat dit alles maar tijdelijk is. Waar het kan, blijft het dus nog altijd best om gewoon op een andere manier contact te houden. Spreek bijvoorbeeld een vast skype-moment af met je vrienden/vriendinnen, familieleden of buren. Zo blijf je elke dag in contact met de mensen die je dierbaar zijn én heb je iets om naar uit te kijken.

De maatregelen rond het virus worden elke dag opgevolgd en waar nodig aangepast. Heb je nog vragen of twijfels? Surf dan naar info-coronavirus.be of bel tussen 8 en 20 uur naar het nummer 0800/14.689.

Meer info over het coronavirus:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content