SAMARA, RUSSIA - JUNE 14, 2015: IKEA Samara Store. IKEA is the world's largest furniture retailer and sells ready to assemble furniture; Shutterstock ID 403301653

West-Vlaanderen, waar willen jullie een nieuwe Ikea?

Binnenkort mag ook West-Vlaanderen zich voorbereiden op de komst van een nieuw Ikea-filiaal. Tegen 2020 zouden de deuren opengaan. Er waren 33 locaties in de running maar deze zijn nu afgeslankt tot twee. Waar wordt het en is iedereen daar wel blij mee?

Fileleed?

Ring Shopping Noord in Kortrijk en Ter Biest in Wevelgem zijn de overgebleven favorieten. Maar beiden gemeentes hebben zo hun bedenkingen bij de eventuele komst van de meubelgigant. Vooral mobiliteit blijkt hierbij een belangrijke factor.

Volgens de bevoegde schepen Chris Delneste (CD&V) is het Ring Shopping Kortrijk Noord geen optie. “De parking staat altijd vol en in drukke periodes kan dat soms al verkeersdruk veroorzaken op de wegen van de R8”, staat er in de krant De Standaard te lezen.

Ook voor het andere terrein Ter Biest komen de eventuele gevolgen voor de secundaire wegen te weinig aan bod in de studie naar de haalbaarheid van de locatie.

Geen fan van grote ketens

Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne pleit nu voor een nieuw onafhankelijk mobiliteitsonderzoek mét het liefst ook opties voor alternatieve locaties. Want zo zegt hij: “Geen enkele gemeente wil zo’n bijkomende handel omdat dit concurrentie betekent voor het huidige aanbod.”

Waar je tegen 2020 terecht kunt voor Zweedse gehaktballetjes, blijft dus nog de vraag!

(Bron: De Standaard)

Lees ook:

Partner Content