Wow: dit gebeurt er met kleding die je retour stuurt

Door Jolien Thieleman

Shop jij dikwijls online en zend je dan ook weleens kleding terug? Je bent niet de enige. Online winkelen is dan ook zó makkelijk. Maar weet je ook wat er gebeurt met de kleding die je retour stuurt?

Een Nederlandse documentaire onthult de gevolgen van de duizenden pakketjes die elke dag worden teruggezonden.

Milieu

Zo is al dat retouren niet zo goed voor ons milieu. Dagelijks zijn er honderden bestelwagens op de baan om de pakketjes te vervoeren, en dan hebben we het nog niet eens over vliegtuigen die over en weer vliegen.

Niet zo fris

Daarbij komt dat de teruggestuurde kledingstukken of schoenen niet altijd zo fris zijn. Medewerkers in het retourcentrum vertellen bijvoorbeeld dat er regelmatig gedragen stuks worden teruggezonden en dat er sporen op kledingstukken kunnen zitten. Dit is vooral het geval bij lingerie. “Niet fijn om te zien, maar gelukkig hebben we ons pompje voor desinfectie”, zegt een medewerkster. Bah!

Controle

Geretourneerde kleding wordt gelukkig niet altijd terug in de webshop aangeboden. De stuks worden ook gecontroleerd op geur en beschadigingen. Maar bestel je iets online, dan kun je toch best even een wasje draaien voor je ’t effectief in je kleerkast hangt. Je weet maar nooit!

Bron: Libelle.nl – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content