‘Zeg eens euh’: binnenkort weer op de buis!

Door De Redactie

Het leuke spelprogramma ‘Zeg eens euh’ wordt na 20 jaar vanonder het stof gehaald. Gert Verhulst neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening. “Mijn kostuum zal niet meer passen, maar verder ben ik toch niks veranderd?”

Het legendarische spelprogramma ‘Zeg eens euh’ was enorm populair in de jaren negentig. Met Gert als presentator en de vaste juryleden Koen Crucke, Margriet Hermans, Emiel Goelen en Jaak Pijpen was het een succesverhaal. Het spel zelf is heel eenvoudig: je moet een minuut volpraten zonder ‘euh’ te zeggen en er is één ‘verboden woord’ dat je ook niet mag gebruiken.

Gloednieuw decor

Wat is er wel nieuw? Het decor en de juryleden. Sommige spelers zoals Margriet, Koen en Jaak komen wellicht terug. Maar ze krijgen versterking van de jonge garde: gezichten als Maaike Cafmeyer, Karen Damen en Jelle de Beule doen hun intrede.

Gert ziet het helemaal zitten: “Ik was 24 toen ik het presenteerde. Nu ben ik nog altijd even fruitig.” Wat is de sterkte van dit programma? “De kracht ligt in de eenvoud van het spel. In het plezier, maar ook de frustratie dat iemand op één seconde voor het verstrijken van de tijd nog de mist kan ingaan.”

VIER zendt het programma uit vanaf augustus, elke werkdag.

Bron: HNB, Beeld: Reporters

 

Ook Sesamstraat is terug van weggeweest…

Partner Content