Zo zag Meghan Markles eerste verlovingsring eruit

Door Jolien Thieleman

In mei is het eindelijk zover: dan stapt prins Harry samen met verloofde Meghan Markle in het huwelijksbootje. Bij een koninklijk huwelijk hoort natuurlijk een fantastische verlovingsring, maar da’s niet de eerste die Meghan rond haar vinger geschoven kreeg.

Meghan is namelijk al eens getrouwd geweest. In 2011 gaf ze na een relatie van zes jaar haar jawoord aan filmproducent Trevor Engelsen, maar het huwelijk strandde al snel. Na twee jaar vroegen ze de scheiding aan.

Verlovingsring

De ring waarmee Engelsen zijn toenmalige vriendin ten huwelijk vroeg, ziet er helemaal anders uit dan de verlovingsring die prins Harry haar gaf. Het juweel bestaat uit één grote diamant op twee dunne ringen, bezet met kleine diamantjes.

Toen het koppel eenmaal getrouwd was, koos Meghan ervoor om er dunnere, diamanten ringen aan toe te voegen.

Tweede huwelijk

Een tweede huwelijk is eigenlijk tegen de regels van het Britse koningshuis. Daarom moest de prins uitdrukkelijk toestemming vragen aan de Queen vooraleer hij Meghans hand vroeg.

Toen prins Harry in november op één knie ging, had hij kosten noch moeite gespaard met een verlovingsring die hij speciaal voor Meghan had laten ontwerpen. Het prachtstuk is gemaakt uit puur goud, bezet met drie diamanten die een speciale betekenis hebben. De twee diamanten aan de zijkant zijn overgeplaatst uit een broche van prinses Diana en de middelste komt uit Botswana: een land met een speciale betekenis voor het gelukkige koppeltje.

Meer over Meghan Markle:

Partner Content