Deze planten passen bij jouw sterrenbeeld

Deze planten passen bij jouw sterrenbeeld

Ben jij ook zo iemand die altijd uren in het planten- en tuincentrum rondloopt om toch maar de juiste plant te vinden? Nu niet meer. Als je de sterren en planeten moet geloven, is dit dé ideale plant voor jouw sterrenbeeld!

1 WATERMAN  (20/1 – 18/2): JASMIJN

Volgen wat al de rest doet, is niks voor jou. Daarom is een jasmijnplant helemaal je ding, een atypische plant die prachtig op je vensterbank staat en ook nog eens goed is voor je gezondheid.

2 VISSEN  (19/2 – 20/3):ORCHIDEE

Jij bent een dromer en je wordt geïnspireerd door alle schoonheid rondom je. Een orchidee is hét perfecte sierlijke accent aan jouw interieur. Geef hem wel genoeg aandacht, orchideeën hebben een beetje extra liefde nodig om op hun mooist te zijn.

3 RAM  (21/3 – 19/4): EUCALYPTUS

Jij straalt kracht en zelfvertrouwen uit en daarbij hoort ook een gezonde geest in een gezond lichaam. Eucalyptus is niet enkel goed voor een verstopte neus, het voorkomt ook echt infecties. Beter voorkomen dan genezen, toch.

4 STIER  (20/4 – 20/5): KAMERPALM

Er mag wel wat groen in je huis, maar je wilt er niet al te veel tijd en moeite in steken. Daarom is kamerpalm dé huisplant voor jou. Buiten een teveel aan zonlicht is hij praktisch onverwoestbaar!

5 TWEELINGEN  (21/5 – 20/6): ALOE VERA

Vroeger werd er geloofd dat Aloë vera boze geesten verjoeg en positieve energie in je huis bracht. Perfect om je slecht humeur buiten te houden en het zonnetje in je naar boven te brengen!

6 KREEFT  (21/6 – 22/7): CACTUS

Jouw ogen rijken uit naar alles wat schattig en lief is. Ook in het tuincentrum zul jij eerder kiezen voor kleine plantjes met prachtige bloemen, maar ga eens voor een cactus. Zo herinner je jezelf eraan om af en toe je mannetje te staan.

7 LEEUW  (23/7 – 22/8): PARADIJSVOGELBLOEM

Wauw, chic en uitbundig, net als jij. Ga voor een kleinere variant en de prachtige papegaaienbekken zijn een perfect kleuraccent voor in je woonkamer. Een exotische toets in huis.

8 MAAGD  (23/8 – 22/9): KLIMOP

Een plant moet voor jou vooral praktisch zijn en deel uitmaken van je interieur. Een klimop voldoet helemaal aan die twee voorwaarden. Tip: hang hem op en creëer een gordijn van groen. Wel opletten, hij raakt nogal snel gehecht aan je.

9 WEEGSCHAAL  (23/9 – 21/10): WITTE LELIE

Deze elegante kamerplant staat niet enkel mooi te wezen, hij zuivert ook gifstoffen uit de lucht zoals koolstofmonoxide. Schoonheid én efficiëntie, da’s echt het beste van twee werelden, net als jij!

10 SCHORPIOEN  (22/10 – 21/11): LAVENDEL

lavendel

Weer een ochtendhumeurtje? Een snuifje lavendel zal je geest kalmeren en je weer positieve energie geven, cheer up! En heel je huis ruikt naar de Provence, hmm lekker wegdromen.

11 BOOGSCHUTTER (22/11 – 21/12): JADE

Eerlijk, we weten allebei dat jij een plant nodig hebt die voor zichzelf kan zorgen wanneer jij weer eens op avontuur gaat. Ga daarom voor jade, een stevig plantje dat niet al te veel verzorging vraagt en binnen jouw bohemien interieur past.

12 STEENBOK (22/12 – 19/1): BASILICUM

Jij wilt altijd te veel doen. Naast je werk, ben je nog met duizend andere dingen tegelijk bezig, dus maak het jezelf eens wat makkelijker. Ga voor een plant die niet al té veel onderhoud nodig heeft zoals basilicum. De heerlijke geur in huis kalmeert je tussen al die drukte.

Bron: purewow.com, beelden: Shutterstock & gettyimages.be 

LEES OOK

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)