©GettyImages

Dit is de beste manier om te ontspannen volgens je sterrenbeeld

Door Jolien Thieleman

Soms een beetje nood aan ontspanning, maar weet je niet goed hoe? Geen zorgen: de manier waarop je tot rust kunt komen, staat in de sterren geschreven.

De perfecte manier om te ontspannen: volgens de astrologie bestaat het! Kijk maar eens bij jouw sterrenbeeld en probeer het gerust uit.

Ram: joggen

De Ram is het sterrenbeeld van de snelheid en sportiviteit, waardoor je het best tot rust komt door – raar maar waar – te bewegen. Een rondje hardlopen zorgt ervoor dat je alles even vergeet, en het is nog goed voor je conditie ook!

Stier: aromatherapie

Is jouw sterrenbeeld Stier? Laat dan alvast een heerlijk badje vollopen, want jij wordt helemaal zen van rustgevende geuren die je zintuigen prikkelen. Lavendel en kamille zijn het perfecte voorbeeld.

Tweelingen: schrijven

Een Tweeling houdt van woorden. Schrijf daarom alles van je af als je je niet goed in je vel voelt. Een dagboek is een goed idee, maar je kunt ook een gedichtje schrijven of (waarom niet?) een boek.

Kreeft: herinneringen ophalen

Je koestert graag oude herinneringen en houdt ervan om ze naar boven te halen. Neem er daarom gerust een fotoalbum bij of zet een oude video op. Je zult zien dat je je meteen weer vrolijk en ontspannen voelt!

Leeuw: plezier in bed

Stress na een lange werkdag? Leeuwen duiken liefst onder de lakens! Niets zo ontspannend als een stomende vrijpartij. Dat kan ook niet anders, want er komen op die manier heel wat gelukshormonen vrij.

Maagd: yoga

Welke soort yoga je als Maagd ook doet: je wordt er meteen relaxed van. Het is dan ook een effectieve manier om alles los te laten. Geen idee welke yoga het best bij je past? Je leest het in dit artikel.

Weegschaal: een romantische film

Romantische komedies zijn heerlijk ontspannend om naar te kijken. Dit genre laat je zien dat alles altijd weer goedkomt: instant feelgood! Hierdoor krijg je wat vertrouwen, waardoor je er de dag nadien weer tegenaan kunt.

Schorpioen: muziek

Of je nu zelf muziek speelt of er graag naar luistert: als Schorpioen kom je helemaal tot rust door bezig te zijn met muziek. Je bent dan ook een emotioneel persoon, en muziek werkt op je gevoelens. Een vrolijk deuntje pept je op!

Boogschutter: een goed gesprek

Een echte babbelkous, die Boogschutter! Dat is geen slechte zaak, want door alles wat in je hoofd omgaat luidop te zeggen, kun je goed tot rust komen. Spreek daarom regelmatig af met je beste vriendin of met iemand anders die graag naar je zal luisteren.

Steenbok: huishoudelijke taakjes

De Steenbok is van nature een harde werker én een pietje-precies. De kans is dus groot dat je het heel ontspannend vindt om het huishouden te doen. Poetsen, strijken of afwassen: je hoeft over niets na te denken, behalve dat ene klusje!

Waterman: gezelschapsspelletjes

Als Waterman ben je speels en intelligent, waardoor je het best kunt ontspannen tijdens een spelletjesavond. Bij sommigen verhoogt dat net het stressniveau, maar dat is bij jou niet het geval. Stress staat in het algemeen niet in jouw woordenboek.

Vissen: meditatie

Bij de Maagd was het yoga, bij Vissen is het meditatie. Jij hebt het meest spirituele sterrenbeeld en vindt het dan ook belangrijk om af en toe tot jezelf te komen. De snelste manier hiervoor is door je zintuigen te ontspannen, en dat kan door middel van meditatie. Zo’n sessie doet wonderen, niet?

Bron: Libelle.nl – Beeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content