4 culinaire tips voor een onvergetelijk dagje Antwerpen

4 culinaire tips voor een onvergetelijk dagje Antwerpen

Antwerpen is een stad om mee uit te pakken. Bovendien barst ze van de charmante smuladresjes. Zet deze vier zaken dus maar alvast op jouw culinaire bucket list!

Smullen bij De Bomma

Restaurant De Bomma startte vijf jaar geleden als een succesvol nostalgisch restaurant op de Suikerrui. Grootmoeders keuken is duidelijk populair, want de zaak draait zo goed dat er ondertussen een tweede restaurant geopend is.

Absolute troef? Je mag er zelf je menu samenstellen, al maakt dat het keuzeproces misschien nog iets ingewikkelder… Wij kiezen voor de bloemkool in kaassaus met chipolata én Gratin Dauphinois. Of willen we er toch liever erwtjes en peekes bij?

Je kunt er ook je eigen grootmoeder in de bloemetjes zetten. Wie wil mag immers een foto meenemen van de bomma des huizes om tussen de andere bomma’s aan de muur te hangen. Zo breng je zelf een stukje familie mee in het restaurant. Charmant!

Klik hier om een tafeltje te reserveren.

Suikerrui 16, 2000 Antwerpen of Willem Ogierplaats 3, 2000 Antwerpen

Brunchen op zondag

Het Antwerpse Sail & Anchor is een absolute parel in Berchem. Het ommetje waard uit de binnenstad, zeker op zondag, want dan serveert de zaak een oer-Britse traditie in een nieuw jasje: de Sunday Roast-formule.

Tijdens een Sunday Roast schuif je gezellig aan tafel met je geliefden. Wat kun je verwachten? Geen gewone brunch, maar drie gangen, het fijnste vlees (en groenten) en vooral: qualitytime, want sharing is caring. Niet goedkoop, wél een hele belevenis.

Reserveren doe je hier.

Guldvliesstraat 60, 2600 Berchem

Kuieren in de Kloosterstraat

Op het Antwerpse ‘Zuid’ wandel je op zondag sinds jaar en dag langs allerlei antiquairs en vintagewinkels. De Kloosterstraat is daarom niet alleen bij Antwerpenaren een echt begrip. Je spot er heel wat mensen die op zoek zijn naar net dat ene specifieke meubeltje.

Als je niet zo’n fan bent van vintage, dan kun je net zo goed neervleien op een van de vele terrasjes. Mensen kijken is net zo leuk, toch? Blijf gerust nog even hangen en ga een hapje eten in restaurant Fez. Je kunt er de meest kruidige Marokkaanse gerechtjes proeven, met heel wat vegetarische en veganistische opties.

Snel reserveren kun je hier.

Kloosterstraat 52, 2000 Antwerpen

Tasje thee met je pink in de lucht

Je kijkt je ogen uit bij Salon de thé Claude. Acteur Claude De Burie maakte van een klein zaakje de perfecte setting om een echte high tea te serveren. Met scones, sandwiches, gebak, verse sappen en theetjes.

Het salon is een perfect adresje om je mama of oma mee te verrassen. Je kunt er even uitblazen na een voormiddag shoppen of bijpraten tijdens een uitstap met je vriendinnen.  Tip: reserveer een plaatsje aan het raam, met zicht op het schattigste pleintje van Antwerpen, het Hendrik Conscienceplein.

Meer informatie kun je hier terugvinden.

Beeld: Getty Images

Een andere stad bezoeken?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)