7 leuke dingen die je kunt doen tijdens Autoloze Zondag

7 leuke dingen die je kunt doen tijdens Autoloze Zondag

Hoera, het is weer Autoloze zondag! Dat betekent plezier op straat, zonder dat je van je sokken gereden wordt. Deze steden zorgen er alleszins voor dat je er een dag vol leuke activiteiten van maakt. Haal die fiets van stal, of: hop de trein op!

Lindemans Lambic Tour door Brussel

Een echte traditie tijdens de Autoloze Zondag: brouwerij Lambic organiseert opnieuw een heuse fietstocht mét verfrissend drankje.

De tocht start vanuit het centrum van Brussel of vanaf de brouwerij in Vlezenbeek. Je fietst 40 km lang langs mooie stukjes architectuur en natuur in de hoofdstad, met genoeg ruimte voor rust in de Zennevallei en het Pajottenland.

Klik hier om je in te schrijven. Voor 5 euro volg je de fietstocht met gratis drankje en een leuk gadget voor de mensen die vooraf inschrijven. Niet twijfelen!

Boulevart in Dendermonde

Picknicken in combinatie met heel veel muziek, dans, circus en straattheater? Daarvoor moet je in Dendermonde zijn. Vandaag kun je al genieten van een Soiree Boulevart, met heel wat avondanimatie, maar morgen wordt het een fantastische festivaldag.

Vanaf 12 uur kun je picknicken aan het Dendermondse Sas. Vanaf 14 uur tot 20 uur verandert de volledige binnenstad in een heus theaterdorp. Je loopt er van act naar act en kijkt er je ogen uit tijdens de mooiste performances. Voor de kinderen zijn er ook heel wat workshops voorzien. Hier vul je een middag met het hele gezin.

DAMfeST in Gent

Gent zou Gent niet zijn zonder een gevuld programma voor Autoloze Zondag. Aan onder andere Dok Zuid zal er die dag heel wat te beleven zijn. Je viert er gratis feest dankzij de leukste muziek van heel wat Gentse bands.
Mag het wat zotter zijn? Dan moet je zeker het circulatielabyrint eens proberen of een van de mobiliteitsspelletjes spelen. Voor de lekkerbekken zijn er natuurlijk heel wat foodtrucks en zalige nazomerdrankjes in samenwerking met Hal 16 en Dok Brewing Company.

Car Free Love Day in Brussel

Aan de Beursschouwburg in Brussel kun je ook gezellig Autoloze Zondag vieren. Laat je fiets fiksen of eet een hapje tijdens een gezellige Love Brunch. Voor de kinderen valt er ook heel wat te beleven. Wat dacht je van een gek kapsel of een stoere skateworkshop voor beginners? Drink daarna zeker nog een drankje in het Beurscafé!

UiT zonder uitlaat in Mechelen

Tijd voor wat traditie in Mechelen. Zoals elk jaar maakt de stad van de gelegenheid gebruik om een cultuurmarkt op poten te zetten. Culturele organisaties krijgen er hun plekje, maar ook organisaties die werken rond duurzaamheid en mobilitieit. Ze tonen je hoe je minder of anders kunt consumeren. Kom naar de verschillende standjes tussen 13u en 18u en plan alvast je agenda voor het komende seizoen vol.

BoemBoum in Sint-Agatha-Berchem

Nog meer feest in Brussel! De volledige Kerkstraat in Sint-Agatha-Berchem wordt helemaal omgetoverd tot een gek parcours met een hele hoop speeltuigen. Je kinderen hebben het vast naar hun zin op de Dragobus, de spetterspeelmachine, de videogamebike en de sappentrapper. Heb je tieners die het liever wat stoerder hebben? Dan kunnen ze terecht op de speelplaats van de Sint-Albertusschool om op enkele rampen te oefenen met hun BMX of step.
Benieuwd naar andere mobiliteitsvormen? Probeer dan eens een elektrische step uit of een Segway. Tot rust komen doe je daarna lekker in de tuin van de bibliotheek met wat hangmatten en het Blotevoetenparcours.

Obstakelloop in Aalst

Het hoeft niet allemaal cultuur en animatie te zijn: in Aalst kun je een stevige obstakelloop volgen. Je loopt er 6,4 km langs langs autobanden, balen stro, grote springkastelen en militaire obstakels zoals klimmuren en kruipmatten. Tussen 14u en 16u kun je starten aan de loop, die doe je natuurlijk helemaal op eigen tempo.

Klik hier om je in te schrijven. Voor 12 euro kun je starten aan je avontuur.

Deed je deze uitstapjes al?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)