Nu doen: bloeiende struiken spotten op de heide

Nu doen: bloeiende struiken spotten op de heide

Zo voorbij, maar absoluut de moeite: je kunt nog tot half september bloeiende heidestruiken spotten. De paarse struikjes geven je een heerlijk nazomergevoel. Hier moet je zijn!

De Kalmthoutse Heide

Natuurlijk, waar anders? Je wandelt er via maar liefst 24 bewegwijzerde paden makkelijk uren door vennen, bossen, uitgestrekte zandvlaktes en natte heide. Sluit je zomer af in de Kempen om de vakantiesfeer nog net dat tikkeltje langer vast te houden.

Twee verharde wegen zorgen ervoor dat ook minder mobiele bezoekers hun weg vinden naar de natuur. Er is zelfs een elektrische terreinrolstoel die je kunt lenen om je probleemloos over het zand te vervoeren.

Klik hier om de website te bezoeken.

De Teut en Ten Haagdoorn in Zonhoven

Twee pareltjes van natuurdomeinen in Limburg, goed voor 2000 hectare heideplezier. Je spot er heidestruiken zo ver als je maar kan zien. Zalig om door te wandelen en te fietsen, terwijl je de schaapjes telt (en het zijn er veel!) op je route.

Extra plus? Er zijn drie speelzones voorzien waar je kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Klik hier voor meer informatie over de gebieden.

De Mechelse Heide in Maasmechelen

Nog meer natuurpret beleef je in de Mechelse Heide, een van de grootste heidegebieden in Vlaanderen. Het gebied hoort bij het Nationaal Park Hoge Kempen. Kies voor de ingang – er zijn er maar liefs zes – ‘Toegangspoort Mechelse Heide’ en laat je overdonderen door de wilde natuurpracht.

Zin om er een weekendje van te maken? Je kunt ook makkelijk een slaapplaats zoeken in de buurt van het Nationaal Park.

Klik hier om je uitstap te plannen.

Beeld: Getty Images

Nog meer uitstapinspiratie:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)