Courgette: 15 gezonde en lekkere recepten

Kweek jij courgettes in je moestuin? Dan weet je dat deze groene rakkers weelderig en snel groeien. Met deze tips smul jij een hele zomer lang van de lekkerste courgette-gerechtjes.

Courgette: enkele overheerlijke gerechten

Weetjes

  • Het bekendst zijn de groene, lange courgettes, maar er bestaan ook witte en gele soorten, en bolvormige soorten. De smaak is dezelfde, maar een ander kleurtje of een andere vorm staan leuk op het bord.
  • Let er bij aankoop op dat de schil van de courgette niet beschadigd is. De schil mag je trouwens mee opeten. De groente moet ook stevig aanvoelen.
  • Heb je courgettes in de tuin, laat ze dan niet te groot worden: er zitten dan zaden in het vruchtvlees en dat is niet lekker. Kleinere courgettes hebben meer smaak.
  • Courgettes kun je gebakken of gestoofd eten, verwerkt in soep of saus of gevuld met gehakt of een andere vulling, maar ook rauw zijn ze lekker.
  • Heel populair momenteel is ‘courgetti‘: de courgette wordt in dunne sliertjes gesneden (zoals spaghetti) en aangemaakt met een vinaigrette. Heel lekker én gezond.
  • Te veel courgettes? Je kunt ze invriezen om later voor soep te gebruiken. Snij ze in blokjes of plakjes, blancheer ze enkele minuten en laat schrikken onder koud water. Laat afkoelen en uitlekken en doe ze in diepvrieszakjes. Je kunt de groente op die manier nog een half jaar in de diepvriezer bewaren.

Laat je ook verrassen door deze heerlijke groenten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."