Schip ahoy: een zomer lang kapitein Winokio aan zee

Schip ahoy: een zomer lang kapitein Winokio aan zee

Kapitein Winokio is al 15 jaar de vrolijkste kapitein van België, en dat moet gevierd worden! In Oostende kun je daarom de hele zomer lang naar de expo Fort Winokio, een interactieve tentoonstelling in Fort Napoleon.

Expo Fort Winokio

Het vijfhoekige gebouw Fort Napoleon is erg indrukwekkend en ademt een jarenlange oorlogsgeschiedenis uit. Het monument speelde onder andere een belangrijke rol in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, toen het werd bezet door Duitsland. Goed om even bij stil te staan tijdens je bezoek. De stad is volop bezig met oorlogsmonument Fort Napoleon in ere te herstellen en daar horen ook boeiende expo’s bij. En zo’n écht fort spreekt natuurlijk ook tot de verbeelding bij die kleine kapiteintjes…

Op ontdekking met kapitein Winokio

Het hoeft niet te verbazen: een tentoonstelling van liedjeskoning kapitein Winokio is allesbehalve een saaie bedoening. Het wordt een echte doe-expo, waar je vooral heel wat kunt beleven.

Ga op zoek naar de geheime notenmix met Kleine Kapitein en ontmoet de muziekmatrozen. Het wordt een tocht met opdrachten, ontdekkingen en magische luisterverhalen.

Waar en wanneer?

Fort Napoleon vind je ter hoogte van Vuurtorenweg 13 in Oostende. Bezoek de expo van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18 uur. Drukke zomerplanning? Geen nood, de tentoonstelling loopt de hele zomer lang, tot en met 1 september. Ahoi!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron: Visit Oostende

Beeld: Reporters

Deze activiteiten wil je ook niet missen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)