Boekentip van de week: Over mij, van mij

‘Over mij, van mij’ is hét positieve dagboek waarmee kinderen zichzelf elke dag beter leren kennen. Het verhoogt hun dankbaarheid én zorgt voor een positieve mindset.

Maar liefst 9 op 10 ouders vindt dat er teveel verwacht wordt van kinderen en dat kinderen meer kind zouden mogen zijn. De druk op kinderen wordt steeds groter en voor veel kinderen is het een hele uitdaging om zicht te krijgen op wat er zich aan hun binnenkant afspeelt.

Auteur Steven Gielis hoopt met dit boek kinderen te helpen: “Heel vaak is de oorzaak of verklaring van gedrag te vinden bij onze gedachten en gevoelens en dat is ook bij kinderen zo. Dat betekent dus ook dat werken aan hoe je denkt een effect zal hebben op hoe je je voelt en op wat je doet.”

  • Door de reflectieve vragen leren kinderen om terug te blikken én vooruit te kijken.
  • De aantrekkelijke lay-out spreekt kinderen aan om in slechts enkele minuutjes per dag een beter zicht te krijgen op wie ze zijn en wat er zich aan hun binnenkant afspeelt en om dit kritisch – en vooral positief – te benaderen.
  • Dit dagboek kan een hulpmiddel zijn om kinderen woorden te geven voor wat ze voelen aan hun binnenkant.
  • Tenslotte focust het dagboek zich ook op ouders en andere personen uit de omgeving die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. Het dagboek stimuleert een gesprek tussen ouder, kind en de bredere omgeving.

Over mij, van mij

 

Praktische info

Leeftijd: Het dagboek is geschikt voor kinderen uit de lagere school.
Auteur: Steven Gielis
Illustrator: Graphic Design Slangen
ISBN: 9789463963909
Prijs: € 19,99

MEER BOEKENTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content