Getty Images

Mama, wat doe je nu? Dit vinden je tieners behoorlijk gênant!

Door Sara Dekens

De tijden waarin jij als mama de grote held was zijn helaas voorbij eens je kinderen tieners zijn. In plaats van naar je op te kijken, schamen ze zich regelmatig voor de dingen die je doet of zegt. Dit vinden je tieners behoorlijk gênant!

Hen voor de deur afzetten

Of voor de schoolpoort. Want ze willen natuurlijk niet gezien worden in die lelijke auto die jij voornamelijk praktisch vindt. ‘Zet je me af op de hoek?’, vragen ze dan. Neen, dat is niet om het aantal stappen op hun Fitbit de hoogte in te jagen. Ze vinden het gewoon gênant.

Een dikke knuffel of zoen waar iedereen bij is

Waar is de tijd dat ze eender waar gezellig op je schoot kropen? Ook nu hebben ze nog knuffels nodig, maar liever niet en plein public. Pak je tiener thuis eens stevig vast, maar onthou dat ze het misschien niet zo leuk vinden waar de buren bij zijn. Of jullie vrienden. Of erger nog: aan de schoolpoort. Niet doen. Ze vergeven het je nooit!

Meezingen: gênant!

Hoe heerlijk is het om mee te zingen met je favoriete nummers op de radio of via jouw afspeellijst? Even gedachten op nul en zingen maar! De kans is groot dat jouw tiener deze uitlaatklep niet weet te appreciëren. Zeker niet als het gaat om toppers uit jouw puberjaren. En al helemaal niet als er vrienden meerijden. Gênant!

Hun woordenschat overnemen

De jongeren van tegenwoordig hebben hun eigen taaltje. Wil je vrienden worden met je puberzoon of -dochter, dan neem je dat gewoon over, toch? Helaas, ouders die proberen cool te doen zijn het allerminst! Vergeet dit naar jouw mening strakke plan en doe lekker gewoon. Dat vinden je kids doorgaans al vreemd genoeg.

Troetelnaampje gebruiken

Veel ouders hebben een troetelnaampje voor hun kinderen. Schatje, beer, popje, broer of zus, … Als jullie ‘s avonds gezellig samen voor de televisie zitten en je noemt je puber bij z’n koosnaampje zal hij het misschien laten passeren, maar denk er niet aan dit te doen waar z’n vrienden bij zijn. Een gewaarschuwd vrouw…!

Haar favoriete sweater lenen

Intussen is je tienerdochter even groot als jij, dus nu kunnen jullie gezellig elkaars kleding lenen. Beste grap ooit! Als jouw dochter iets uit jouw kledingkast draagt, mag je gerust trots zijn op je goede smaak. Maar jij die de favoriete sweater van je dochter draagt? Neen, daar zijn we helaas veel te oud voor.

Taggen op social media

Je krijgt een herinnering van een foto die je enkele jaren geleden op social media plaatste. Wat zag je dochter er toen schattig uit! Even opnieuw delen, denk je dan. Zo kan iedereen er nog eens van meegenieten. Behalve je dochter. Die vindt het eerder awkward, zeker als je haar ook tagt en al jullie vrienden het kunnen zien!

Bron: jmouders.nl

Alles over tieners:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content