© Getty Images

Juf Talitha laat kinderen dromen met eigen kindermagazine ‘Ik Ben’

Door Diny Thomas

Als mama en als juf heeft de Nederlandse Talitha, die met haar gezin in ons land woont, maar één missie: kinderen de wereld helpen ontdekken. In april rolden de eerste exemplaren van haar kindertijdschrift ‘Ik Ben’ van de drukpers.

Juf, ik kan helemaal niks, ik ben echt dom! Het waren de woorden van een van Talitha’s leerlingen uit het bijzonder onderwijs. Natuurlijk ben je niet dom, reageerde ze geschrokken. Ze vroeg zich meteen af wat de jongen in z’n leven had gehoord, waardoor hij zo over zichzelf dacht. Dat woorden veel kracht hebben, werd pijnlijk duidelijk.

Maar nu gebruikt Talitha zelf woorden in haar eigen kindertijdschrift Ik Ben om kinderen te laten ontdekken hoe waardevol ze zijn, elk op hun eigen unieke manier.

Leuke leesmomentjes

In april rolden de eerste exemplaren van het magazine van de drukpers. Kinderen van zes tot twaalf lezen er verhalen over rolmodellen en gaan op ontdekkingstocht in hun eigen emotionele wereld. En de activiteiten brengen het tijdschrift tot leven en dóen dromen.

Precies het magazine dat Talitha nog niet had gevonden voor haar eigen kinderen. Eentje vol leuke leesmomenten en verrassende doe-tips. Dus met een team van enthousiaste schrijvers, illustratoren en fotografen ging ze zelf aan de slag en maakte ze het kindertijdschrift waar ze al zo lang naar op zoek was.

Wetenschapper én ballerina

In elke editie van Ik Ben vind je een verhaal van een echt rolmodel, zoals dat van Merritt Moore, een wetenschapper én ballerina. Een prachtig voorbeeld voor jongens en meisjes die de stoutste dromen hebben, maar die door de heersende vooroordelen misschien nooit dúrven najagen. De verhalen bewijzen dat werkelijk alles kan.

Mama’s en papa’s blijven trouwens ook niet op hun honger zitten, want in elk nummer zit een speciale ouderbijlage. Om ouders dichter bij hun kinderen te brengen, met handige tips & tricks. Benieuwd naar Ik Ben? Neem dan eens een kijkje op de website!

MEER LEESTIPS VOOR OUDERS EN KINDEREN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content