©Istock

Ken jij de populaire ‘Swich Swich’ dansmove al?

‘Swish Swish’, de ‘Back-Pack Kid Dance’ of de ‘Russell’: allemaal namen voor hetzelfde dansje dat momenteel heel erg populair is. Danst jouw kindje het ook al mee?

De Swich Swich-dansmove is een ware hype, vooral bij kinderen van de lagere school is het enorm populair. Je ziet het op alle speelplaatsen verschijnen. Sommige kinderen zijn er meteen weg mee, anderen doen er wat langer over. ‘Veel oefenen’ luidt het advies van de bedenker.

Toevallig ontstaan

De dansmove is overgewaaid uit de Verenigde staten waar de 15-jarige Russell Horning het bedacht. Russel stond gewoon voor de spiegel wat te bewegen met zijn heupen en armen. Hij vond het er wel cool uitzien en liet het aan wat vrienden zien. Toen deze ook enthousiast reageerden, plaatste hij het dansje op Instagram.

Katy Perry zag deze Instagram-post ook en nodigde Russell uit om samen op te treden op haar nummer ‘Swich Swich’. Het optreden ging viraal en sindsdien wordt de move overal nagedanst. Russell, aka @thebackpackkid, heeft ondertussen al meer dan 1,7 miljoen volgers op Instagram.

Rugzak

En dan is er die rugzak nog: waarom danst Russell altijd met een rugzak op zijn rug? Ook weer toevallig blijkbaar. “Een vriend van me wou mijn schoenen hebben, dus heb ik ze geruild voor zijn rugzak. Ik besloot deze dragen voor mijn optreden met Kate Perry.” En sindsdien is het zijn handelsmerk.

Lees ook:

Partner Content