Getty Images

Pizzatuintje maken: lekker tuinieren met je kind

Oké, het duurt iets langer dan wanneer je er eentje bestelt, maar een pizza van eigen kweek is zoveel lekkerder. Wij tonen hoe je zelf kunt zaaien, planten en oogsten om de beste pizza ooit te maken. Mamma Mia!

Dit heb je nodig:

 • 3 groenteplantjes: dwergpaprika, tomaat, lenteuitjes.
 • 3 kruidenplantjes: basilicum, tijm, oregano.
 • 6 stevige kartonnen of plastic bordjes
 • Acrylverf
 • een grote rond plantenbak

Zonnekloppers

Alle plantjes in je pizzabak houden van volle zon. Kweek ze in een rijke, vochtige grond. Eens je tomaten- en paprikaplantjes bloeien, mest je elke twee weken bij met tomatenmeststof.

Zo maak je het:

 1. Geef de bordjes een mooie rand met een penseel en acrylverf.
 2. Vraag een volwassene om gaatjes te maken in de bodem van je ronde plantenbak. Vul met een laagje grind en teelaarde. Verdeel de bak in zes ‘partjes’ met je versierde bordjes.
 3. Maak voor elke plant een diep plantgat in de aarde. Geef de plant water en verwijder voorzichtig de plastic pot door er aan de zijkanten op te drukken.
 4. Als de wortels van de plantjes te veel samengedrukt zijn, maak ze dan een beetje los met je vingers. Doe dit heel zachtjes om de worteltjes niet te beschadigen.
 5. Zet de plantjes in het plantgat zodat de stam op hetzelfde niveau komt als de laag potgrond in je plantenbak. Vul aan met aarde en druk goed aan. Geef de plantjes voldoende water.
 6. Om het beste resultaat te krijgen, wissel je groenten het best af met kruiden in je plantenbak. Zet je plantenbak op een zonnige plek en geef je plantjes overvloedig water. Vul af en toe de bak tot aan de rand met water en laat dat wegvloeien.
Getty Images

Yummie, pizza!

Vraag een volwassene om je te helpen bij het maken van een echte pizza. Maak het deeg zelf, of koop kant-en-klaar deeg in de supermarkt. Smeer er tomatensaus over en wat gemalen kaas. Snij je zelfgekweekte ingrediënten fijn en strooi ze over je pizza. Bakken, en smullen maar!

Ook leuk om te doen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content