Woman sitting at table eating bowl of fruit and using smartphone --- Image by © Mischa Keijser/Corbis

5 apps voor een gezonder leven

Door De Redactie

Afslankambassadrice Myra maakt gebruik van apps om te kiezen wat ze zal eten en om haar gewicht op peil te houden. Een goed idee, vinden wij! Dus selecteerden we onze favoriete gezondheidsapps. Zo kan ook jij aan de slag!

1. Balansdag

Met deze app kun je kiezen voor een gezonde, lichte maaltijd. Je geeft aan wat je wilt eten: vis, vlees of vegetarisch. Dan wordt er voor jou een gezond recept uitgekozen. Zo heb je elke dag een gevarieerde, evenwichtige maaltijd. Liever iets anders? Dan geeft de app je een andere suggestie. Je kunt hem hier downloaden.

 

De favoriet van Afslankambassadrice Myra!

2. Calorieënteller

Dit is een heel gemakkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid calorieën in het oog te houden. Je voert in wat en hoeveel je hebt gegeten, en de app berekent automatisch het aantal calorieën. Er wordt ook een cirkeldiagram met een overzicht van het aantal vetten, koolhydraten en suikers gemaakt die je verbruikt hebt. Veruit de beste app, omdat de databank liefst meer dan 5.000.000 verschillende soorten voeding bevat. Je kunt ook gebruik maken van een handige barcodescanner die automatisch je voedingsproduct registreert. Download hier.

3. 7 minute workout

Hou je niet van intensieve trainingen? Of heb je er gewoon niet genoeg tijd voor? Geen excuses meer om niet te sporten met deze app! In 7 minuten heb je enkele oefeningen voor je buik- en bilspieren gedaan. Ze zijn makkelijk haalbaar en dagelijks vol te houden. Je start met de oefeningen voor beginners die geleidelijk aan zwaarder worden. Download hier.

4. Runkeeper

Deze app is voor natuurliefhebbers die graag buiten sporten. Hij motiveert je om kleine doelen te behalen. Verder bewaart het je evolutie en de calorieën die je verbruikt. En na je work-out beloont de app je met leuke kortingen van sportmerken of van gezondheidsproducten. Meer informatie vind je hier.

5. Slim Koken

Een app om minder voedsel te verspillen. Want wie minder voedsel weggooit, is goed bezig voor het milieu én zijn eigen portemonnee. Je krijgt koop-, kook- en bewaartips en heerlijke gezonde recepten op maat. Extra voordeel? Hij geeft ook recepten voor mensen met allergieën zoals voor koemelk, ei en gluten. Meer informatie vind je hier.

Bronnen: Voedingscentrum, CM, Appstore

Je bent nooit te oud om te sporten! Dit zijn de vijf meest ideale sporten voor 50-plussers.

Partner Content